and Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 witam dlaczego mój samochód gdy raptownie odejmuje pedał gazu albo nagle dodaje pedał gazu szarpie? występuje to tylko wtedy gdy dodaje i odpuszczam gaz, poduszki mam ponoc dobre, wymieniłem skrzynie i dalej to samo, czy to może być sprzęgło?, dzieje się to na każdym biegu. przy każdej prędkości.
pepik Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 Sprawdzałeś poduszki pod silnikiem i skrzynią? Może jednak dobrze je sprawdz bo ciężko określić ich zużycie.
MASATO Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 kurcze u ojca w aucie jest to samo, będę musiał się kiedyś za to zabrać skoro poduszki są ok to sprawdź przeguby ? czy nie mają za dużych luzów jak kręcisz kołem na podnośniku? co do sprzęgła to jak by padł dwumas to by raczej telepało autem
and Opublikowano 10 Października 2011 Autor Opublikowano 10 Października 2011 ja nie mam dwumasa, jeśli cos musze sprawdzić dobrze poduszki ale wymieniłem skrzynie na inną i jest troche lepiej, więc może jeszcze poduchy?
MAGIC87 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 poducha pod skrzynia... podobny problem miałem (mam) ale znalazłem przyczyne
paweu1 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Jeśli poduchy sa OK, to pozostaje sprzęgło, spręzynki w tarczy wyświechtane
and Opublikowano 12 Października 2011 Autor Opublikowano 12 Października 2011 kurcze ale wyjmowałem sprzęgło i spręzynki były ok nie miały luzu nie latały więc nie wiem o co chodzi a może to tylko pozory
paweu1 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Jeśli poduchy rzeczywiście są dobre, to jedynym łącznikiem między silnikiem a skrzynią biegów jest sprzęgło i w nim trzeba szykać przyczyny. Nie zawsze można określić stan tarczy na oko
Rekomendowane odpowiedzi