Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zablokowało mi koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trzeba poluzować szpilki od serwo a i wystarczy :)

Przegwintowałem gwinty w pompie hamulcowej i wszystko gra.

Więc zalałem płyn hamulcowy i odpowietrzam a pedał mam cały czas miękki ale może musze na kontrze jak sie serwo łaczy z pedał skontrować ???

I martwi mnie że break na wyświetlaczu sie świeci z tym że tylko na razie odpowietrzyłem jedno koło ale ma to znaczenie bo po odpowietrzeniu jednego pedał już powinien być w miare twardy???

musisz odpowietrzyc blok ABS perzy pomocy VAG-a

inaczej nie da rady

druga sprawa to powietrze w tylnych zaciskach

do tego tez trzeba podejsc odpowiednio

Opublikowano
  • Autor

a nie da sie bez vaga i po co to robić

i jak zabrać sie za trył

Wymienialiśmy kiedys tarcze i klocki w kombi a4 b6 i odpowietrzaliśmy to tylko wystarczyło same koła odpowietrzyć i było ok

Opublikowano

a nie da sie bez vaga i po co to robić

i jak zabrać sie za trył

Wymienialiśmy kiedys tarcze i klocki w kombi a4 b6 i odpowietrzaliśmy to tylko wystarczyło same koła odpowietrzyć i było ok

ale wtedy grzebałes tylko przy kołach jak wymieniałeś klocki i tarcze a teraz grzebierz przy pompie więc trzeba cały układ odpowietrzyc na na ABS to najlepszym lekarstwem jest VAG

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki:) właśnie wróciłem z garażu, wymieniłem płyn i odpowietrzyłem hamulce juz drugi raz wciagu tygodnia :confused4: zrobiłem troche kilometrów i jak narazie jest git, mam nadzieje że sytuacja się już nie powtórzy, i nie zblokuje mi znów kół po kolejnych kilku kilometrach, jeśli bd inaczej to znak że chyba musze się wziąć za pompe :(

To w końcu co wymieniłeś pompe hamulcową czy Serwo bo z tego co napisałeś wygląda że serwo tak???

Musz ręcznie odpowietrzyć bo nie mam innego wyjścia :)

Opublikowano

no jeszcze nic nie wymieniłem, wstrzymam się, mam nadzieje że to nic poważnego a o pompe i serwo pytałem się żeby wiedziec jakie są oznaki zużycia i żeby nagromadzić info do ewentualnej wymiany, odpowietrzyłem hamulce i wymieniiłem płyn i jeśli znów zablokuje koła to wtedy wezme się za pompe ;(

Opublikowano
  • Autor

a ja mam jeszcze pytanko jak nie mam odpowietrzonego układu a płyn jest pwlany to komunikat break bedzie sie widniał na komputerze i znaczek ęcznego migał???.

Opublikowano

mi nic takiego się nie świeciło ale ty masz nowszy model więc pewnie masz wiecej komunikatów, tu musi pomóc ci ktoś z tym samym modelem

Opublikowano
  • Autor

Panowie wiec tak odpowietrzam koła i wszystko ok tylko w prawym tylnym jest problem raz leci płyn raz powietrze i tak cały czas a jak leci płyn to pedał opada jak powietrze to wiadomo.

Poodkręcałem wężyki od pompy abs i wygląda na to że pompa rozdziela płyn bo z każdej dziurki leci płyn jak wciskam hamulec wiec co może mi robić takie problemy pierwszy raz sie z tym spotykam może to być wina pompy hamulcowej czy pompy abs czy może coś przy zacisku bo wcale nie hamuje te koło a reszta kół jest ok a pedał jest mięki cały czas. Wszystko to dzieje sie od czasu jak serwo wymieniłem??? POMOCY :wallbash:

Opublikowano

masz problem ze wzrokiem, co ?

napisałem Ci juz co masz zrobic

Opublikowano

Odpowietrzanie wspominam bardzo nieprzyjemnie, upierdliwa długotrwała czynność. Jak znam ludzi to starają się unikać pracy i sobie wytłumaczyć że nie trzeba tego robić/powtarzać. Nic bardziej błędnego. Trzeba dokładnie odpowietrzyć CAŁY układ. Najgorzej jak ktoś puści pedał na odkręconym odpowietrzniku. Nie wiem czy zauważyłeś że jak robisz to WOLNO to powietrze porusza się w rurkach w górę (jak bąbelki w szampanie) i możesz się go nigdy nie pozbyć z idących w górę rurek. Powodzenia i cierpliwości.

Opublikowano

dlatego tez najlepiej jest przepchnac płyn od zacisku do zbiorniczka

ale najpierw trzeba wymienic cały płyn w układzie

Opublikowano
  • Autor

Zrobione chłopaki mi pod ciśnieniem przepchneli i lux malina i bez vaga sie obyło.

Opublikowano

Jakim urzadzeniem to zrobili?

Opublikowano
  • Autor

pod korek do wlewu płynu podłaczyli butle która robi ciśnienie i odpowietrzał przy kole i wszystko działa mało zbiorniczka nie rozsadziło a jak sie to nazywa to nie mam pojęcia.

Opublikowano

no mi jak tak robili to rozsadzili zbiorniczek:/ zwrócili kase ale szkoda czasu

Opublikowano

Nadciśnienie jakie było?

Czy odkręcili i się lało czy coś pedałem robili?

Opublikowano
  • Autor

http://www.elwico.com.pl/strona.php?41373

podłączyli zamiast korka mojego metalowy z wejściem na wężyk i włączyli ciśnienie i tylko przy zacisku zaworek otwierał i czekał aż całe powietrze zejdzie i tyle.

koszt 15zł zabieg.