Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Xenony 4300 na 8000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie , mam inne żarniki

Opublikowano

Po zdjeciach to nie ma co oceniac barwy swiatla, bo zawsze bedzie przeklamana, najlepiej wylacznie na zywo.

Opublikowano

Co do 4300K :

Kiedy są zimne - świecą na biało

Kiedy są ciepłe - świecą na cuś pomiędzy żółtym a białym

W porównaniu do 6000K czy 8000K - okrutne siki

Tak to wygląda na moim aucie (zenon seryjny)

Zaznaczam jednak że niedawno (miesiąc temu?) porównywałem z trueogre'm moje 4300K i jego 4300K (również zenon seryjny). Jego świeciły dużo bardziej na biało niż moje. Rok produkcji aut (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie ;) ) :

Mój: 2002

Ogr: 2003

Opublikowano

Nie ma w Audi 5200K jest tylko 4300K , mi sie bardziej podobały 8000k i sobie takie kupiłem , na żywo jest zupełnie inaczej i wierz mi że gdyby były festyniarskie to bym ich nie założył :)

Opublikowano

dziwne u mnie jak zimne fioletowe potem barwa przechodzi na biało może dlatego że oryginał valeo

Opublikowano

Znaczenie ma też soczewka , np u mnie 4300 świeciło ładniej niż takie same w B6 .

Opublikowano

bardzo proszę nie wmawiać mi że oryginał Valeo swieci na żółto, bo wszyscy na CB wołają że kolor Biały z poswiatą fioletu od soczewki

Opublikowano

piter: Moim zdaniem lepiej ocenić barwę patrząc bezpośrednio w soczewki niż odbijając snop od ściany. Zrobię fotki we wtorek i wkleję dla porównania.

Opublikowano

Ja moge tez dac swoje 4300 do sfotografowania... chyba takie mam do cholery :kox:

Opublikowano

zawsze Ci co maja Hidy made in china zawsze bedą zachwalać tani sposób na lans

Rozumiem ze to bylo do mnie i do oniaka :polew:[br][br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 21:59 _________________________________________________

Ja moge tez dac swoje 4300 do sfotografowania... chyba takie mam do cholery :kox:

Ale prosze Cie choc raz umyj autko na spocik... Flejer :)

Opublikowano

dobra kończmy temat bez sensu sie tak nerwować fabryka wyposażyła mnie w zółte xenony

Opublikowano

Dobra, wrócimy do tematu we wtorek wieczorem. Postaram się zrobić ładne fotki 4300k, 6000k oraz 8000k z odległości i "en face" i wkleję do tego wątku.[br][br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 22:15 _________________________________________________

tak kolego miałem wypadek i zmieniłem zderzak

aaaaaa.. to zwracam honor :)

Opublikowano

pozostało mi tylko znaleść oryginał ale jest trudno, mam z innego bez sprysków i się miski doj**ały, ok nie twierdze że 4300K sa najlepsze ale takie montowała fabryka, kolego sąsiad ma hidy 8000K i jębia na fioletowo jak diabli a miśki czekaja przynajmniej w bielsku na takich

Pozdrawiam bez urazy for All

Opublikowano

A może jest różnica jaki producent jest żarówek Osram lub Philips?Z tego co wiem moc i barwa są jednakowe 35 w.Na pewno też ma znaczenie długość swiecenia/chodzi mi o czas zużycie/

Żarówka xenonowa na w środku gaz który się wypala.I dla tego żarówki powinno się wymieniać dwie.

Tak sobie myślę :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam takze zalozone zarowki d1s 8000k i swieca bardzo ladnie duzo lepiej niz oryginal 4300k. A jakie zalozyc postojowki led zeby swiecily a nie mrugaly i zeby nie pokazywal bledu na komputerze.

Opublikowano

Dzieki koleszko :wink4: