Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,dziś wyjąłem i wyczyściłem zawór EGR.po wkręceniu go z powrotem, próbuje odpalić auto a tu niespodzianka,dziala jakieś 5 sek i gaśnie,jakby pracował na 3 garach,czy ktoś ma jakieś pomysły co może mu dolegać???

Dzięki za jakiekolwiek wskazówki

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia, czy nie pozamieniałeś przewodów podciśnienia przy demontażu.

Opublikowano
  • Autor

Witam ,nic nie jest pozamieniane.robiłem to z mechanikiem,powiedział ,ze moze troche sadzy(nagaru)mogło pójsc na zawory??możliwe??i żeby spróbować odpalic z popychu,lub mozliwe ze walek z egr otwiera ale nie zamyka??

HELP??? HELP????

Opublikowano

Podłącz Vaga, zobacz co wyskoczy, tak na początek

Opublikowano

U mnie odłamała się klapka od wałka i pozostała niedomknięta auto dławiło się gasło,bardzo mocno czasami kopciło,wymieniłem sam na nowy zawór i jest cacy.Może podczas wymiany żle się ułożyła uszczelka,spróbuj powypinać kostki i spryskaj isolem i wepnij spowrotem może pomoże.Niemam więcej pomysłów. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

U mnie nie ma żadnych uszczelek,kostka jest tylko jedna,jesli sie ja wypnie na vagu wyskakuje,nic pozatym na vagu nie pokazuje,podobno n 75 moge miec zwalony,tylko nie wiem co on ma z odpalaniem auta,dzis znow wyjalem egr,klapka byla otwarta tak na 0.5cm,wsadzilem go zpowrotem ,odpalilem,podzialal z 10 sek i zgasl,teraz w ogóle nie ma checi zapalic,nie wiem gdzie szukac przyczyny,macie jakies pomysły??????[br]Dopisany: 18 Październik 2011, 17:21_________________________________________________EGR zaslepiony ,furak chodzi jak rakieta,mozna zamykac!

Dzieki za info