Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak rozpoznać poduszkę Lemforder - Corteco?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mechanik: Poduszka silnika do wymiany, proponuje Corteco. Ja: Nie dziekuję, poproszę Lemfordera. M: Ok zamówimy.

Przed wymianą: Pudełko Lemforder, w środku Na osłonie Corteco, na gumie Corteco Germany (bez Made in). Nigdzie sówki Lemfordera.

Mechanik: To Lemforder. Ja: Prosze paragon na usługe i Lema. M: Prosze oto paragon usługa i poduszka Lem.

Zdemontowana poduszka była ORI, znaki VW i AUDI, mnóstwo cyfr. Nowa tylko nazwa firmy. O co tu chodzi?

Opublikowano

Jakieś 6 miesiący temu jak szukałem poduszek do swojego parcha, sprzedawcy w sklepach z częściami wmawiali mi na siłę, że Lem wycofał się z produkcji poduszek. Może teraz dla Lema robi je Corteco? Ja mam Coteco założone i nie mam żadnych zastrzeżeń co do nich.

Opublikowano
  • Autor

Dostałem odpowiedź z jednego ze sklepów:

Na elemencie gumowym jest oznaczenie Corteco (Lemforder nie robi elementów gumowych).

Na poduszce (element metalowy) nie ma oznaczeń i to jest oryginał.

Jeśli Pan znajdzie poduszkę do tego auta z oznaczeniem Lemforder na el. metalowym to to jest podróbka.

PODSUMOWANIE: W pudełku Lema jest Corteco.

Opublikowano

Na elemencie gumowym jest oznaczenie Corteco (Lemforder nie robi elementów gumowych).

Jeśli Pan znajdzie poduszkę do tego auta z oznaczeniem Lemforder na el. metalowym to to jest podróbka.

Czyli przepłaciłeś w porównaniu z cenami co podesłałem Ci na priv?

Opublikowano
  • Autor

Przepłaciłem 70 zyla. Ale może inni nie przepłaca jak przeczytają

Opublikowano

Jakieś 6 miesiący temu jak szukałem poduszek do swojego parcha, sprzedawcy w sklepach z częściami wmawiali mi na siłę, że Lem wycofał się z produkcji poduszek. Może teraz dla Lema robi je Corteco? Ja mam Coteco założone i nie mam żadnych zastrzeżeń co do nich.

bezedura :tongue4:

tez bezedura :tongue4:

Ostatnio w IC ogladalem pod skrzynie i w lemie byl lem :cool1:

Opublikowano
  • Autor

I to jest przykład że należy dokładnie tytułować wątek (mea culpa).

Mowa była o prawej poduszce (hydropodstawa) pod silnik.

Rozumiem ze trafiłeś pod skrzynię Lema, a pod silnik?

Opublikowano

I to jest przykład że należy dokładnie tytułować wątek (mea culpa).

Mowa była o prawej poduszce (hydropodstawa) pod silnik.

Rozumiem ze trafiłeś pod skrzynię Lema, a pod silnik?

no tak :cool1: Ale jak checie moge zbadac i pod silnik... Firmy ktore pakuja towar pod swoim brandem a nie produkuja(ktore znam) to: febi, egon von rouville , hans pries. :cool1: mialem ostatnio szkolenie o tym takze jak cos to pytajcie :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Popatrz jeśli masz możliwość. Bo wygląda tak jakby Lem pakował tylko i brał ekstra 20zł za pudełko.

W warsztacie mi Pani pokazała różne małe części Lema, w pudełkach Lema i bez śladu Lema na częściach.

Opublikowano

to dziwne poniewaz czego bym nie ogladał to ma znaczki lema :rolleyes: Co prawda głownie robią go w Chinach ale myśle że jakość najgorsza nie jest :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A co to jest konkretnie to coś co oglądałeś?

Opublikowano

wahacze , silentblocki, poduchy. Corteco maja inne nr na gumie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Zbieram się żeby iść z przeprosinami do warsztatu, że dymu narobiłem o te poduszki corLEMtecoFORDERA.

Oglądałem te poduszki z każdej strony, ni diabła żadnych numerów tylko Corteco. Jakby były to bym wyguglował co to za diabelstwo.

Na zdemontowanym ori numery i napisy pokrywają calutką gumę.

Za cienki jestem na dochodzenia, straciłem zapał. Ważne że silnik nie szarpie kierownicą na jałowym. Teraz tylko przegub, druga poduszka, łącznik elastyczny wydechu, spadek z ameryki i tarcze z klockami wszystkie. "Nowy" stary wóz normalka.