Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Elektryczne ogrzewanie postojowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. zakupiłem A4 AVANTA z 2000r. z silnikiem AJM 1.9 TDI i samochód jest wyposażony w elektryczne ogrzewanie postojowe, samochód jest sprowadzony ze szwecji, widać jakieś gniazdo przy rejestracji

2531c54f3408f24fmed.jpg

i drugie w nogach poasażera na boku od strony drzwi wielkości zwykłego gniazdka

b7c95d8a127e8c48med.jpg

i jeszcze jest jakiś kabel z wtyczką pasującą do tej przy rejestracji, wystaje spod osłony pod silnikiem.

moje pytanie: czy ktoś ma coś takiego w swojej furze albo ktoś niech coś kolwiek powie jak to ugryźć :embarrassed:

Opublikowano

:blink: pierwsze takie coś widzę :mysli:

Z chęcią zobaczę jak się temat rozwinie :gwizdanie:

Powiem, dziwna rzecz, nie widziałem jeszcze takowej rzeczy w prezentowanych b5 w klubie :kox:

Opublikowano

podłączaj do prądu i daj znać co się dzieje

a na poważnie to zmierz rezystancje pomiędzy stykami i zobacz do czego ten kabel idzie

Opublikowano

Powinienes miec zainstalowana grzałke w misce olejowej.Skandynawi w okresie zimy podłaczaja takie wtyczki do specjalnych słupków na parkingach przed blokami i sobie grzeja auta nocami w minusowych temperaturach.rano odpala i ma od razu ciepło.Z tego co pamietam to grzanie było za free

Opublikowano

Każde auto ze szwecji ma takie coś, juz w dwóch tak miałem a teraz mam trzeciego na podwórku i też ma. Zaje....a sprawa na zimę, jak do roboty miałem na 6 to auto wieczorem podłączałem do gniazdka pod domem z włącznikiem czasowym od 4 i przychodząc do auta zaraz po odpaleniu już z nawiewów wieje ciepłe powietrze, silnik jest już nagrzany praktycznie na zimno nie pracuje. Dla mnie bomba. Prawie jak webasto chociaż prawie robi wielką różnicę. A ta wtyczka w środku jest na specjalną farelkę żebyś już szyb nie musiał skrobać - środek nagrzany już przed otwarciem drzwi. Mój brat siedzi w szecji i wiem że są tam gotowe zestawy które można dołożyć samemu do auta.[br]Dopisany: 20 Październik 2011, 20:58_________________________________________________A propo w szwecji każde auto ma jeden numer rejestracyjny od pierwszej rejstracji i w ten sposób w łatwy sposób możesz sprawdzić historię przebiegów i stanów licznika przy każdym. Jeśli masz tablice szwedzkie to można sprawdzić jaki przebieg miał przy ostatnim przeglądzie.

Opublikowano

Był przypadek w Polsce opisany na forum volvo ze zdjęciami z allegro na którym gościu sprzedawał volvo z przebiegiem ok 250tys km i było widać jego tablice, po sprawdzeniu wyszło że przy ostatnim przeglądzie miał ok 750tys km. SZOK

Opublikowano

Jeżeli to auto które kojaże to przebiegu małego nie ma :wink4: ,choć mogę się mylić

Opublikowano
  • Autor

Każde auto ze szwecji ma takie coś, juz w dwóch tak miałem a teraz mam trzeciego na podwórku i też ma. Zaje....a sprawa na zimę, jak do roboty miałem na 6 to auto wieczorem podłączałem do gniazdka pod domem z włącznikiem czasowym od 4 i przychodząc do auta zaraz po odpaleniu już z nawiewów wieje ciepłe powietrze, silnik jest już nagrzany praktycznie na zimno nie pracuje. Dla mnie bomba. Prawie jak webasto chociaż prawie robi wielką różnicę. A ta wtyczka w środku jest na specjalną farelkę żebyś już szyb nie musiał skrobać - środek nagrzany już przed otwarciem drzwi. Mój brat siedzi w szecji i wiem że są tam gotowe zestawy które można dołożyć samemu do auta.[br]Dopisany: 20 Październik 2011, 20:58_________________________________________________A propo w szwecji każde auto ma jeden numer rejestracyjny od pierwszej rejstracji i w ten sposób w łatwy sposób możesz sprawdzić historię przebiegów i stanów licznika przy każdym. Jeśli masz tablice szwedzkie to można sprawdzić jaki przebieg miał przy ostatnim przeglądzie.

ŁAŁ!! temat poruszył Was, ale do kolegi doa-krzysiek: to żeby to podłączyć to muszę pewnie kupić jakiś kabel z wtyczką pasującą do tej przy tablicy, podłączyć do gniazdka i grzać fure. A tak na marginesie można podłączyć na krótko tylko trzeba wiedzieć który to uziemienie skoro są trzy :chytry:

Opublikowano

Ta wtyczka w zderzaku to podłączenia do grzałki silnika, tak jak to koledzy wyżej opisali, system bardzo powszechny w całej skandynawi, sam z tego korzystam i daje rade nawet w wielkie mrozy. tu masz przykładowy link to aukcji wtyczki defa: http://allegro.pl/defa-komplet-kabli-do-grzalki-gniazdo-i-przewod-i1873809658.html, a tu mały opis co to jest DEFA: http://www.intercars.com.pl/show_str.php?id=321#miniplug

Opublikowano
  • Autor

dzięki koledzy za podpowiedzi :good: