Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zacinająca się wkładaka zamka drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem, bo podczas zamykania zablokowała mi się wkładka zamka tak że nie mogłem w żadną stronę przekręcić i kluczyk siedział.. Po jakimś czasie i próbach przekręcenia wkładki się udało, ale sytuacja się powtarza.

Opublikowano

Pewnie któraś z zapadek się przycina, weź jakiś dobry spray penetrujący np WD-40 i przeleć Sobie wszystskie wkładki

Opublikowano

jak narazie pomogło, ale zobaczymy co będzie dalej. Może najlepszym sposobem będzie wyjęcie wkładki, przeczyszczenie i nasmarowanie ?

Opublikowano

Wkładke wyjąć to nie jest takie proste, nie wiem jak u Ciebie w przedlifcie ale u mnie w polifcie nie ma szans, wkładka jest zaklepana i nie wiem jak sie zabrać za to. Na Twoim miejscu bym tego nie rozbierał bo to nie ma sensu, przejedź to jeszcze za jakiś czas WD a potem białym smarem w sprayu, ja uzywam smaru do łańcucha od motoru :) nigdy nie miałem problemów z wkładkami. Zamki i zawiasy też od razu możesz przelecieć przed zimą :wink4:

Opublikowano

za 100zł kupisz alarm ja założyłem sam nie jest to trudne, i będziesz miał drzwi otwierane z pilota i niebędziesz musiał wkładać kluczyka do wkładki i po problemie

Opublikowano

za 100zł kupisz alarm ja założyłem sam nie jest to trudne, i będziesz miał drzwi otwierane z pilota i niebędziesz musiał wkładać kluczyka do wkładki i po problemie

I ciekawe co zrobi jak mu ten chiński wynalazek padnie, a tu wkładka zatarta :thumbdown:

Opublikowano

u mnie taki wynalazek 3lata już hula a brałem ze stig.pl czy jakoś tak u kumpla to samo i nic sie niedzieje,zawsze może wchodzić drzwiami pasażera :polew: