Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak wyregulować bi-xenony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Wiem gdzie sa regulacjie itp ale- jak lampa siedzi na aucie to regulacja ktora steruje dolem lampy ta sama ktora polączona jest z silniczkiem jest schowana pod pasem :blink: Mozna tylko regulowac jedna "sruba" która steruje górą i jakby w bok kąt świecenia lampy... Czy to tak musi byc? :gwizdanie:

I jeszcze jedno pytanie... Czy moze wpadać bład czujników od za duchych wychyleń ich wartości??

Aha jakby ktoś podrzucil link do tematu adaptacji lamp wrclagun`y bylbym wdzieczny bo nie moge tego znaleźć :disgust:

Opublikowano

1. Podłączamy VAGa, włączamy zapłon, moduł 55 i łączymy się.

2. Po połączeniu, wybieramy "Meas. Blocks", Grupa 001 i "Go!"

3. Następnie "Switch To Basic Settings" - Na pierwszej pozycji pojawi się "Wait". Czekamy kilkanaście sekund aż pierwsza pozycja pokaże nam "Learning" czy coś takiego (silnicznki lamp lekko drgną naughty).

4. Dopiero teraz włączamy światła.

5. Podnosimy maskę i za pomocą imbusa 5.5 czy jaki tam komu pasuje, regulujemy śrubami przy lampach do pożądanego poziomu (jedna śruba poziom, druga pion).

6. Po zakończeniu, wracamy do komputera. Teraz w celu zapamiętania bieżących ustawień, jako ustawień wyjściowych po uruchomieniu świateł, przyciskiem "Up" zmieniamy grupę na 002. Wychodzimy "Done, Go Back".

Opublikowano
  • Autor

1. Podłączamy VAGa, włączamy zapłon, moduł 55 i łączymy się.

2. Po połączeniu, wybieramy "Meas. Blocks", Grupa 001 i "Go!"

3. Następnie "Switch To Basic Settings" - Na pierwszej pozycji pojawi się "Wait". Czekamy kilkanaście sekund aż pierwsza pozycja pokaże nam "Learning" czy coś takiego (silnicznki lamp lekko drgną naughty).

4. Dopiero teraz włączamy światła.

5. Podnosimy maskę i za pomocą imbusa 5.5 czy jaki tam komu pasuje, regulujemy śrubami przy lampach do pożądanego poziomu (jedna śruba poziom, druga pion).

6. Po zakończeniu, wracamy do komputera. Teraz w celu zapamiętania bieżących ustawień, jako ustawień wyjściowych po uruchomieniu świateł, przyciskiem "Up" zmieniamy grupę na 002. Wychodzimy "Done, Go Back".

No dzieki :good:

Tylko po odczytaniu grupy 01 nie moge przelączyć na Switch to basic settings :cool1: Czemu?? I W grupie chyba 002 jest info: adaptation 50% :blink:

Opublikowano

Panowie ja miałem zmieniane soczewki muszę je też teraz wyregulować czy się obejdzie?

Opublikowano
  • Autor

Panowie ja miałem zmieniane soczewki muszę je też teraz wyregulować czy się obejdzie?

JAk Ci dobrze swieca to po co :wink4:
Opublikowano

W 2001r nie bylo bixow i nie maja w blotniku otworu na klucz do regulowania lampy.Wywierc otwor i zabezpiecz przed rdza. :hi:

Opublikowano

Procedura VCDS-em :)

Ustawienie podstawowe

Regulacja reflektorów

[Wybierz]

[55 - Zakres Xenon]

[basic Settings - 04]

Grupa 001

[Go!]

Aktywuj Ustawienie podstawowe.

[ON / OFF / Dalej]

Wart. polu bloku pokazuje teraz "Czekaj" i powinni przestawić się na "Dostosuj Światła", a następnie (może to trwać do 10 sekund).

Regulacja reflektorów za pomocą ich obsługi śrub regulacyjnych, jak określono na odpowiedni cel celem.

[ON / OFF / Dalej]

Korekta powinna się nauczyć.

[Gotowe, powrót]

Nie zapomnij sprawdzić / kasowanie kodów błędów później.

[Zamknij Controller, Go Back - 06]

Opublikowano
  • Autor

Dzieki panowie już troche mi rozjaśniliście sytuacje :wink4:Dominik chyba przy wymianie napędu poproszę Cie o regulacje tych moich bixow :rolleyes:[br]Dopisany: 25 Październik 2011, 08:03_________________________________________________Adaptacja chyba sie udała tylko teraz mi wyskakuja bledy czujnikow jakies :mysli: Niby regulacja działa ale wpada czasem ten bład ;(

Opublikowano

...jak podjedziesz zobaczymy o co kaman :naughty:

Opublikowano
  • Autor
:good: Ale jeszcze od siebie psikne wd-40 kostki przy czujkach :wink4: