Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Błedy w klimie - co dalej??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :hi: Dzisiaj sprawdzalem swoj klimatronic bo mam problemy z kratkami czolowymi (nie leci powietrze ;() i wyskoczylo mi ze mam 5 bledow. Mianowicie chyba takie: 8,6 11,1 15,6 15,7 18,3 i pytanie glowne co teraz? czy serwis?? :mysli:czy moze ktos kto sie zajmuje klimom? i najwazniejsze : czy bedzie trzeba jak co rozbierac konsole i deske rozdzielcza?? :kwasny: prosze o pomoc i z gory dzieki :notworthy: :notworthy:

Opublikowano

Wygląda to tak jak byś miał nie pospinane kostki lub poprzecinane kable. Zdemontuj schowek i sprawdź za sterownikiem czy wszystko ok.

Opublikowano
  • Autor

dobra sprobuje dzieki :wink4:

Opublikowano

Podłączę się ,bo po co zakładać nowy post.

Mam następujące blędy: 3,3 5,1 13,7 i 49,3. Pierwsze trzy rozszyfrowałem,rozumiem o co chodzi ale nie wiem co z tym zrobić i czy sam usunę te usterki .Błędu 49,3 nigdzie nie znalazłem. Co może on oznaczać i co z tym zrobić ??

Opublikowano

trzeba podłączyć komputer, błędy klimy wykasować i ponownie sprawdzić błędy. Jak powrócą to niestety trzeba usunąć ich przyczynę...

potem tylko trzeba tylko klimę pchnąć (zakodować i zaadaptować)

Opublikowano
  • Autor

jaki jest koszt +/- takiej zabawy z komputerem??? :mysli:

Opublikowano

A na czym polega to zakodowanie i zaadoptowanie klimy po wykasowaniu tych błędów?? Co będzie jak nie zrobię tego zakodowania ???

Opublikowano

A na czym polega to zakodowanie i zaadoptowanie klimy po wykasowaniu tych błędów?? Co będzie jak nie zrobię tego zakodowania ???

jak nie zakodujesz to klima nie wie w jakim samochodzie siedzi, a jak nie zaadoptujesz to nie będą ustawione klapki sterujące nawiewem. Wtedy klima jest zablokowana i nie można przestawić nawiewu

jaki jest koszt +/- takiej zabawy z komputerem??? :mysli:

standardowy koszt profesjonalne diagnostyki komputerowej u mechanika waha się od 60-do 40 zł (podpięcie komputera, wykasowanie błędów i ponowne sprawdzenie, zakodowanie i zaadaptowanie)