Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Kontrolka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Troche odkopie wątek, ale jako, że naprawiłem przypadłość jaka trapiła moją A4 to chciałem się pochwalić przyczyną.

Dobrze koledzy pisali o wymianie pompy. Już nie czyściłem smoka bo koszty ściągania i składania miski by przkroczyły koszt pompy jeśli nie byłby to smok. Ale z pompą było chyba coś nie tak bo nowa cicho chodziła w oleju, a ta zgrzytała i wywalała mnóstwo powietrza wraz z olejem. W misce było trochę śmieci, ale całą michę wyczyściłem i została założona czyściutka.

Pod miską była uszczelka, ale składając zostało dodane trochę Reinza dla pewności.

Opublikowano

Jakiej marki pompę założyłeś? Jaki był koszt?

Opublikowano
Troche odkopie wątek, ale jako, że naprawiłem przypadłość jaka trapiła moją A4 to chciałem się pochwalić przyczyną.

Dobrze koledzy pisali o wymianie pompy. Już nie czyściłem smoka bo koszty ściągania i składania miski by przkroczyły koszt pompy jeśli nie byłby to smok. Ale z pompą było chyba coś nie tak bo nowa cicho chodziła w oleju, a ta zgrzytała i wywalała mnóstwo powietrza wraz z olejem. W misce było trochę śmieci, ale całą michę wyczyściłem i została założona czyściutka.

Pod miską była uszczelka, ale składając zostało dodane trochę Reinza dla pewności.

Bardzo dobrze zrobiłeś, że wymieniłeś pompę na czas. Ja też niedawno zmieniałem pompę na Meyle i powiem ci, że na ostatni gwizdek. Niby miałem ciśnienia OK mierzone u mech. a jednak chyba miał trzepnięty manometr. Miska była czysta, smok również ale pompa już nie dawała rady. Po wymianie silnik dostał drugie życie :) ucichł napinacz wałków rozrządu, ucichły szklanki. Przy rozruchu zimnego nic nie rzęzi :)

Opublikowano
  • Autor

Właśnie jakoś nie zauważyłem żeby silnik zaczął ciszej chodzić, (głośny też nie jest) więc może nie było tragedii, podobno panewki itd. według majstra mam jeszcze idealne jak na wiek samochodu. Ale niepotrzebnie tyle czasu ryzykowałem jeżdżąc i sprawdzając każde możliwe tanie rozwiązanie zamiast od razu zabrać się za miskę.