Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z wskazaniem temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz przy obecnych mrozach nie musi to oznaczać nic złego. Przykładowo wczoraj jadąc do pracy nie włączyłem w ogóle ogrzewania i przy -12C wskazówka wskoczyła na 90C po ok 11km, zaraz potem włączyłem ogrzewanie i zaczęła spadać nawet pod ok 70C. Zdarza się, że kiedy mam cały czas włączone ogrzewanie i w końcu nawet po 25km wskazówka dojdzie do 90C to przy jakimś postoju itp wskazówka minimalnie opada.

Termostat wymieniłem 2 miesiące, a czujnik temperatury cieczy miesiąc temu, więc zakładam, że są ok. Jeśli masz możliwość sprawdź sobie vagiem na zimnym silniku błędy i jeśli walnięty jest czujnik na pewno ci wyrzuci jego błąd :wink4:

Diesel tak ma,jak staniesz to temperatura spada
Opublikowano

Panowie, mam podobne objawy.

Przy -15 po przejechaniu 5km wskazówka temp. powoli się podnosi, dochodzi do ok. 70 st. i po chwili opada do 50. Potem znowu się powoli podniesie (różnie) na ok. 80, trochę opadnie i znowu do góry. Po przejechaniu ok. 10km wskoczy na 90 i potem tak siedzi równiutko na 90 st.

Od jakiegoś czasu się tak dzieje, po dłuższej przejażdżce (80km), póki co, stoi na 90.

Pomyślałem, że narazie zostawiam temat.

Czy mogę jeszcze z tym trochę pojeździć?

-------------

up

Podobno takie objawy mogą występować przy bardzo niskich temp. :)

Opublikowano

Ja znowu nie wiem co jest u mnie w niedziele wywaliło błąd G2 ale po skasowaniu błędu juz sie nie pojawia. POmierzone temperaturki i wg tego termostat i czujnik sprawny a mimo to spalanie bardzo mi skoczyło od jakiegoś czasu. Dodam ze odłączałem aku i moze stad ten błąd. Juz sam nie wiem co robic a martwi mnie to spalanie. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukac przyczyny?

Opublikowano

Ja też mam w oststnim czasie, przy tych mrozach zwiększone spalanie, ale jakoś się tym nie martwię. Do tej pory spalanie miałem na poziomie 6,3-6,5l/100km (ok 30% trasa i 70% miasto), a reaz przy tych warunkach mam ok 7l/100km.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam Panowie :hi: od kilku dni zauwazyłem ze wskazowka od temperatury rowniez cos zaczeła szwankowac a mianowicie potrafi osiagnac po przejechaniu 10 km temperature 90 stopni by po chwili opasc troche i stac przed 90 stopniami jak dam troche w palnik to tak jakby probowała ale nie mogła wejsc i pokryc sie z biała kreska na rowne 90 st. i o grubosc wskazowki stoi przed 90.Uwazacie ze termostat kwalifikuje sie do wymiany ??? Dodam ze ogrzewanie jest ok. Z gory dzieki za wypowiedzi pozdrawiam :wink:

Edytowane przez Daniel85