Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Wymiana modułu komfortu na jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem posiadam moduł komfortu [ 8E0 959 433 BB – fabryczny alarm, 315MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu ] problem tkwi w tym że moduł nie widzi pilota oraz nie odryglowuje drzwi od środka przyciskiem. Przy próbie dopisania pilotów wyskakuje komunikat pojazd nie posiada tej funkcji w blokach pomiarowych także nie widzi pilota kody błędów z sterownika to :

01581- rozpoznano nieprawidłowy element

01559- drzwi kierowcy / blokada nie rozłącza się

01560- drzwi pasażera / blokada nie rozłącza się

01561- tylne lewe drzwi / blokada nie rozłącza się

01562- tylne prawe drzwi / blokada nie rozłącza się

po odłączeniu modułu komfortu centralny rygluje i odryglowuje z przycisku

moja prośba na jaki moduł mogę zamienić swój ponieważ ciężko taki dokładnie znaleźć pozdrawiam

Opublikowano

MAsz podwieszony temat o modułach komfortu. Poczytaj trochę. Auto ze stanów ściągane??

Opublikowano

ewentualnie napisz do Bart-S-a pomoże ci na pewno :good:

Opublikowano

Autko z USA bo inna czestotliwosc Modulu niz na Europke :)

Z ktorego masz miesiaca autko ? 2002 ? Jak od lipca to tylko ten 8E0 959 433 BB jezeli przed to 8E0 959 433 T :)

Opublikowano
  • Autor

Autko z USA bo inna czestotliwosc Modulu niz na Europke :)

Z ktorego masz miesiaca autko ? 2002 ? Jak od lipca to tylko ten 8E0 959 433 BB jezeli przed to 8E0 959 433 T :)

napiszę zobaczymy już troszkę ten moduł mnie męczy

ewentualnie napisz do Bart-S-a pomoże ci na pewno :good:

pierwsza rejestracja to 01012002
Opublikowano
  • Autor

wszystko fajnie czyli nie ten moduł jest założony ?

Opublikowano

wszystko fajnie czyli nie ten moduł jest założony ?

Powiem szczerze ze bedziesz mial kłopot ze znalezieniem z 315 MHZ :( Wychodz na to , ze masz zalozony nie ten Modul co trzeba

Opublikowano
  • Autor

biorąc po uwagę że po win powinien być ten 8E0 959 433 BB – fabryczny alarm, 315MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu. Piloty mam na 315 MHz

2011_11_03_15_21_19.jpg

Opublikowano

BB to II wersja centralki - musisz poszukać wersji I (w pierwszym poście jest podany podział). Tak jak napisał Grzesiek - trzeba szukać modułu dla AMB (czyli 1.8T przeznaczonego na rynek US, zatem 315MHz).

Szukaj wersji: Q, AA a najlepiej T.

Opublikowano
  • Autor

czy duża różnica będzie pomiędzy AA a T czy coś nie będzie mi działało ponieważ mam fabryczny alarm , szyber dach , i tylnie szyby w prądzie

Opublikowano

Niestety nie testowaliśmy jeszcze tych modułów. 315MHz jest mało w PL, poza tym Audi nie prowadzi żadnej ewidencji funkcjonalności modułów - przez co ich dobranie jest nieco utrudnione...

Jedyne co mogę potwierdzić to to, że Q, AA i T to moduły pod 315MHz pod pierwszy model centralki. Z naszych badań wynika, że wszystkie moduły 315MHz to wersje HIGH czyli posiadające pełną funkcjonalność (pakiet oświetleniowy, szyberdach, alarm).

Sprawdź jeszcze baterie w pilotach (czy na pewno są sprawne).

Opublikowano
  • Autor

bateria wymieniona zero reakcji lecz piloty to jeden z problemów jeszcze to odblokowywanie drzwi przyciskiem ps. znalazłem moduł AA kupię i zobaczę co będzie jak tylko go przetestuje napiszę :rolleyes:

Opublikowano
:good: Czekamy na info.
Opublikowano
  • Autor

mała ciekawostka po kontakcie z serwisem AUDI po win nadwozia stwierdzili że moduł 8E0 959 433 BB jest prawidłowym modułem i był montowany przed lipcem 2002r :wallbash: sam już nie wiem co robić moduł 8E0 959 433 AA już zamówiony więc czekamy na efekty testów.

Opublikowano

Podeślij mi na PW Twój VIN...

Jeśli możesz, rozbierz też kluczyki i podaj nr transpondera - 8Z0 837 231 i jaka litera na końcu (to też na PW).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

witam ponownie po zmianie modułu na 8E0 959 433 AA 315MHz nadal nie mogę ustawić pilota przepraszam że tak długo sie z tym bujałem lecz praca nie pozwoliła mi na poświęcenie czasu na przypadek mojego audi zastanawiam się nad pełna wymianą modułu komfortu na 433MHz wraz z pilotami moje pytanie czy taki komplet zadziała .

Opublikowano

Transponder jest OK - przeznaczony dla 315MHz.

Wg. VIN, który mi podesłałeś na PW, masz rocznik modelowy 2003 - Twój numer nadwozia łapie się na II generację MK czyli rzeczywiście moduł BB jest odpowiedni.

Tylko tu jest małe zamieszanie bo... VIN wskazuje, że to auto wyprodukowano w drugiej połowie 2002r. A Ty napisałeś, że pierwsza rejestracja to 1 stycznia 2002 (dlatego podaliśmy Ci informację, że masz nieprawidłowy MK - ta data miała jeszcze montowana I generację).