Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] SAT RC09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio sprowadziłem audi a4 i znalazłem podpiętą taką puszkę :

http://www.manukshop.com/shop/22823/comm/satrc09-a6001594

Ktokolwiek wie co to jest i za co odpowiada ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Tommy a gdzie to jest podpięte :mysli: ... wrzuć foto jak to wygląda w oryginale u Ciebie :)

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio sprawdzałem bezpieczniki i na skrzynce z bezpiecznikami zauważyłem że coś leży luzem nie przykręcone (dlatego zacząłem się zastanawiać co to może być) Auto mam od niedawna i dopiero poznaję nowości.

Zrobię dokładniejsze fotki i wrzucę.

Opublikowano

Jest , lub było to podłączone do instalacji :mysli:

Wygląda na przekażnik lub sterownik , na pierwszy rzut oka ...........

Opublikowano

Prawdopodobnie sterownik jakiś... należało by prześledzić instalacje w ramach tego co było grzebane. Może jakaś próba podniesienia mocy ?

Opublikowano
  • Autor

Przesyłam zdjęcia, ciemno już było także są nieco nie wyraźne postaram się zrobić dokładniejsze z drugiej strony gdzie podłączone są kabelki

Cały czas jest podłączone do instalacji z tyłu są dwie wtyczki jedna z jednym kabelkiem takim okrągłym jak antenowy, i druga wtyczka gdzie jest więcej kabelków.

Wygląda to bardziej na sterownik, z tego co zauważyłem to oznaczenie RC może znaczyć chyba RC=Remote control

8f61c6985908f45bm.jpg

2e62e3bc54eb2205m.jpg[br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 22:20_________________________________________________Podsyłam kolejne fotki, tym razem rozebrałem urządzenie:

48e4750ee2ea97dcm.jpg

wyjmowany zestaw akumulatorków

ee5593a1069169f5m.jpg

Podłączenie:

df2b79c6ec783ea5m.jpg

To wszystko jest podłączone w aucie teraz pytanie cóż to dokładnie jest ? Moduł od telefonu ? Czy może namierzanie GSM auta lub coś w tym rodzaju ?

Oraz jak tego używać :)

Opublikowano

Dziwne, ale nad tym, że chcą z powrotem autka też się zastanowiłem... hmmm, pokaż to porządnemu elektronikowi, ja widzę tam wtykę antenową - GPS/GSM i podtrzymywanie zasilania nawet gdyby brakło aku...dziwne. Ewentualnie alarm..., masz drugi pilot, czujniki wnętrza, instalacja głośnomówiąca ?

Opublikowano

A ja stawiam że jest gps do namierzania auta np przedstawiciela handlowego :naughty:

Opublikowano

a to biale to nie czasem karta gsm?

[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 11:15_________________________________________________Zadzwon do nich http://www.meta-system.eu/ oni pewnie beda wiedziec co to bo to ich produkt.

Opublikowano

jest to alarm z opcja powiadomienia gsm. kolega ma coś podobnego w samochodzie. jak się uruchomi alarm to dostaje smsa. Dodatkowo jeżeli wyśle smsa do tego urządzenia to dosteje zwrotnego sms z lokalizacją.

Urządzenie bardzo przydatne, jednakże montaż fatalny. zabezpieczeń nie powinno sie montować w łatwo dostępnym miejscu, tym bardziej blisko bezpieczników

Opublikowano
  • Autor

Tak jest tam karta sim, myślicie by spróbować włożyć tam własną kartę sim oraz wysłać wiadomość sms tylko o jakiej treści ?

Alarmu nie mam (chyba) , mam oryginalny kluczyk scyzoryk (chyba ze jakoś należy uruchomić ten alarm a ja nie wiem jak ? )

Zaraz zadzwonię do metasystem sprawdzę co ciekawego moga mi powiedzieć.

Opublikowano

I co dzwoniles?co ci powiedzieli gdzies widzialem instrukcje z komendami ale do ich najnowszego systemu wiec do twojego moze nie pasowac.

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem wczoraj. Pracują od pon do piątku także jutro wykonam ponownie telefon i dam znać czego się dowiedziałem.[br]Dopisany: 13 Listopad 2011, 09:11_________________________________________________OK rozmawiałem z działem technicznym. Jest to namierzanie auta GPS. Niestety jeśli ktoś nie opłacał abonamentu ostatnim czasem w tej chwili urządzenie jest prawdopodobnie wyłączone i bezużyteczne, ponieważ działają w nim jedynie karty sim metasystemu i powiązane jest to z ich systemem.

W poniedziałek sprawdzą mi czy urządzenie było opłacane i czy będzie można aktywować urządzenie.

Także sprawa wyjaśniona :)

Dzięki za pomoc