Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALZ] Błąd 16825 - po demotażu dolotu i przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

bład zaczal pojawiac sie sporadycznie, po tym jak rozebrałem cały dolot przepustnice, zeby wymienic przewód odmy, wyczyscilem wszystko , zalozylem lata, stare błedy poszły w niepamiec, vaguje sobie auto tak od niechcenia, kontrolka MIL nie siwecila

a tu bład sporadyczny :

16825- 16825 P0441 System kontroli emisji wydechu (EVAP) – niewłaściwy przepływ odpowietrzania - sporadyczny

nigdy wczesniej go nie bylo, zaczal sie pojawiac jak mówilem po rozebraniu i zlozeniu powyszego, zadarza sie ze pojezdze tydzien i błedu nie ma, jak sie pojawi to kasuje i nie ma, za tydzien vaguje auto i jest, zadnych nie pokojacych objaw nie ma, kontrolka checka tez nie zapala

pytanie

co moglem skopac podczas ww naprawy

Opublikowano

Sprawdź czy wszystko szczelnie poskręcałeś, może gdzieś coś ciągnie albo puszcza :)

Opublikowano

moze adaptacja przepustnicy by pomogla? robiles ja po zalozeniu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

oczywiscie i recznie i vagiem, tu chodzi o odpowietrzanie oparów czyli zaworek wegla aktywnego, tam do przepustnicy idzie jeden wezyk, pozawijany, jest troche sparciały ale szczelny, koszt w aso 60 zł chyba a nie mam czasu jechac 100 km do aso narazie, od tego wezyka idzie jakby plastykowy przewód wzdłóz grodzi i dochodzi do zaworka wegla, musze to chyba rozebrac i sprawdzic ten wezyk plastikowy, zaworek musze chyba tez sprawdzic.[br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 11:03_________________________________________________powiedzcie mi czy zatkany filtr wegla na co wskazuje blad ma wplyw na wskazania poziomu paliwa??