Mariusz96 Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam Panowie.Po uporaniu się z nie dogrzanym silniku i Termostatem chciałem przeplukac uklad i zalać nowy płyn bo stary był mieszany z woda i wogule nie wiem co teraz Jest i układ może być zakamieniony i wogule. Pytanie moje brzmi jaki środek polecacie i sposób wykonania i jakim płynem mam go zalać.? Proszę o rady bo chciałem zakończyć temat układu chłodzenia. pozd.
kalik Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja płukałem układ wodą pod ciśnieniem, pościągałem wszystkie możliwe węże i pompowałem wodę. Wyleciało mnóstwo syfu. Układ trzeba zalać płynem G12.
Mariusz96 Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam.Dzięki za Odpowiedz. I wystarczy tak tylko przeplukac?
tomek20stencel5 Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Można też jakimiś preparatami do tego przeznaczonymi albo octem ale to bardzo radykalne i mogą wyjść jakieś nieszczelności zasklepione kamieniem albo coś.
Mariusz96 Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Opublikowano 10 Listopada 2011 To przeplukam woda jak kolega wyżej napisał zobaczymy czy coś wyleci a NAJWYZEJ później preparatem . . . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi