Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Głośniki grają jak chcą pomocy!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! mam problem z głośnikiem, a mianowicie gra a po pewnym czasie przestaje i po pewnym czasie lub gdy najadę na coś lub gdy puknę w tapicerkę to gra znów. Głośnik o który mi chodzi to ten na dole drzwi od strony kierowcy.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

A instalacje sprawdzil ?? :gwizdanie:

Opublikowano

Ja miałem dokładnie to samo i też w drzwiach kierowcy :wink4: Okazało się że styki były zaśniedziałe. Trzeba ściągnąć tapicerkę i od tyłu masz głośnik. Ja go zdemontowałem (jest na 3 śrubkach), bo wtedy lepszy dostęp, i małym śrubokrętem a potem papierkiem przeczyściłem styki po stronie głośnika i wtyczki. Następnie WD40 psiknąłem w kostkę i styki głośnika. Po złożeniu hula aż miło :kox:

Opublikowano
  • Autor

zrobię tak jak proponujesz może pomoże, a jak nie to wymienię kabel. Może ktoś podesłać zdjęcie którędy ten kabel biegnie?

Opublikowano

Szkoda Twojej pracy. Na 100% zaśniedziały styk. Kabel przez przedni słupek i do kabiny. Znajdziesz go po kolorze (niebieski-szary, niebieski-brąz lub szary-czerwony,szary-brązowy. Nie wiem który kanał który ale na pewno któryś z nich, jeden jest L a drugi P)

Opublikowano

glosnikowe maja kolor zielony :)

Opublikowano

zrobię tak jak proponujesz może pomoże, a jak nie to wymienię kabel. Może ktoś podesłać zdjęcie którędy ten kabel biegnie?

a jak przeczyszczenie styków faktycznie nie pomoże, to przed wymianą kabla sprawdź go dobrze miernikiem :gwizdanie: bo ja dziś się bawiłem z instalacją bo mi jeden głośnik z tyłu nie grał i się zastanawiałem co jest. Podłączyłem pod niego inny kabel (od głośnika z boku) no i gra, więc wina kabla, no i zacząłem szukać przerw. Niestety nic nie znalazłem, no to mówię sobie "cały kabel do wymiany" no i już miałem go wyjmować ciąć i wyjmować, ale jednak postanowiłem jeszcze się upewnić i sprawdzić miernikiem, no i się okazało że kabel jest ok, ale przy kostce się kabel przerwał w środku, no i wystarczyło tam przyciąć, przylutować, no i gra dalej pięknie :gwizdanie: więc najpierw sprawdź miernikiem, a potem ewentualnie wymieniaj kabel, jeśli czyszczenie styków nie pomoże :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Ja miałem dokładnie to samo i też w drzwiach kierowcy :wink4: Okazało się że styki były zaśniedziałe. Trzeba ściągnąć tapicerkę i od tyłu masz głośnik. Ja go zdemontowałem (jest na 3 śrubkach), bo wtedy lepszy dostęp, i małym śrubokrętem a potem papierkiem przeczyściłem styki po stronie głośnika i wtyczki. Następnie WD40 psiknąłem w kostkę i styki głośnika. Po złożeniu hula aż miło :kox:

Zrobiłem tak jak proponowałeś i narazie pomogło, zobaczymy jak się sprawa będzie miała po pewnym czasie, ale zamiast wd-40 użyłem spraya do kokpitu :decayed:[br]Dopisany: 21 Listopad 2011, 16:58_________________________________________________także panowie chylę czoła i dzięki za pomoc jak zwykle można na was liczyć :>

Opublikowano

Ja już miesiąc po zabiegu i jest :good: więc u Ciebie też powinno być ok. Szkoda że nie wlałeś właśnie jakiegoś penetratora, zawsze to efekt pewniejszy ale już teraz będziesz wiedział co i jak.

Opublikowano

Ja już miesiąc po zabiegu i jest :good: więc u Ciebie też powinno być ok. Szkoda że nie wlałeś właśnie jakiegoś penetratora, zawsze to efekt pewniejszy ale już teraz będziesz wiedział co i jak.

wazelina technicza moim zdaniem lepsza. penetranty wysychaja dosc szybko a odrobina wazeliny zabezpiecza styk przed ponownym zasniedzeniem na dosc dlugo