Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Za co odpowiedzialny jest zawór pokazany na zdjęciu???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Borykam się od jakiegoś czasu z problemem słyszalnego syczącego powietrza przy załączaniu turbiny. Ale co dziwne z logów które zrobiłem i wysłałem na forum okazało się że wszystko jest ok. Ale syczenie słychać dalej. Węże wszystkie sprawdzone i wydają się ok. Ale znalazłem zawór czy jak to nazwać który nie wiem do czego służy a raczej nie jest to ori rozwiązanie. Podobnie jest z kikutem który wystaje z węża od turbiny. Tutaj wygląda to na świeże rozwiązanie tak jaby przy montażu gazu 3 miechy temu coś zrobili i zaślepili w ten sposób. Wszystko pokazuje na fotkach.

59283249.jpg

76037875.jpg

63374443.jpg

19873851.jpg

Opublikowano

Ktoś założył blowoffa :naughty: Kup seryjny zawór DV i daj do dobrego mechanika żeby go odpowiednio założył. Pozdro :cool1:

Opublikowano
  • Autor

A to przez to może byc słychać ten syk powietrza??? A co z tym kikutem, który został na dole?? On łaczy się też z seryjnym DV??

Opublikowano

nie mów kolego,że nie wiesz co to jest :polew:

toż w świecie tuningu każdy chce mieć coś takiego:)
Opublikowano
  • Autor

Do tej pory max silnik jaki posiadałem to 1.8 :gwizdanie: Dlatego bez szału :D

Zawór ori jest z tym numerem: 06A145710P??

Opublikowano

Zawór ori jest z tym numerem: 06A145710P??

Tak , lub końcówka ...710N

Opublikowano

Kup seryjny zawór DV i daj do dobrego mechanika żeby go odpowiednio założył. Pozdro :cool1:

no daj spokój-założenie ori DV-to nawet dla średnio inteligentnego szympansa-max pół godziny roboty, dokładając czas, na podniesienie śrubokręta z ziemi po raz czwarty :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Myślę, że z wymianą sobie poradzę:D Tylko powiedzcie mi jeszcze teraz jaką rure muszę kupić żeby połączyć DV z tym króćcem na dole co mam obcięty??? Moge dokupić jakiś i połączyć czy cały ten co idzie od turbiny do pasa wymienić??

Opublikowano

Bardzo mnie dziwi sposób w jaki ten bov jest zamontowany, zauważcie, że zawór podłączony jest do tipa, a zaślepione jest wyjćie z dolotu do IC :blink:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem nie znam się na tym. Dlatego powiedzcie mi jak podłączyć ori zawór jak kupie żeby wszystko było dobrze. A jeszcze zapytam o ori DV. Ktoś na forum pisał, że ori nie są najlepsze i podał inny tylko nie mogę odnaleźć tego tematu...

Opublikowano

ORI też jest dobry, bez przesady

Opublikowano

Bardzo mnie dziwi sposób w jaki ten bov jest zamontowany, zauważcie, że zawór podłączony jest do tipa, a zaślepione jest wyjćie z dolotu do IC :blink:

Też to widziałem na fotkach :gwizdanie: Seryjna dv-ka zwytrzymuje 1,1Bara już od pół roku i jeździ ok :wink4: Na seryjnym doładowaniu zwytrzymuje 180tyś. [br]Dopisany: 20 Listopad 2011, 12:27_________________________________________________A tu fotka jak to powinno być:

8f8dc8eafc84e14b.jpg

Opublikowano
  • Autor

O to mi chodziło :D Dzięki wielkie Grzesiu :hi:

Opublikowano

Nie wiem czy tam Ci kawałek węża nie braknie :wink4:

Opublikowano

mam taką rurkę-jakby co :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Już jestem po odbiorze ori DV z serwisu. Jutro lub po weekendzie będę wymieniał. Tylko żebym nic nie pozamieniał powiedzcie mi jak mam podłączyć DV. Oznaczyłem poszczególne końce numerami. Pod 3 pasuje tylko jeden przewód ten cienki :kox: A reszta?? Tzn. pod 1 idzie ten co mam przy blow off czy ten mały kikut który jest na dole???

21592111.jpg

Opublikowano

1 do rury, co idzie od turbo do IC,

2 do dolotu powietrza z filtra :wink4:

Opublikowano
  • Autor

1 do rury, co idzie od turbo do IC,

Czyli w ten mały kikut, który pokazałem na zdjęciach w 1 poście? ( wąż idzie od turbo do metalowego pasa przy chłodnicy)

Opublikowano

tam, gdzie miałeś ten BOV zainstalowany

nr 2, gdzie miałeś zaślepiony :decayed::wink4:

Opublikowano

1 do węża ciśnieniowego - tego niżej

2 do węża zasysającego który idzie od przepływki

Co do czyszczenia odmy to demontujemy i czyścimy: 2 , 5 , 9 , 13 , 17 , 15. Przy składaniu warto zadbać żeby było szczelnie i wymienić 3-oring i 6-zawór odmy. Przeglądnij czy żaden z elementów gumowych nie pęka. Pozdro!!!