Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Temperatura Silnika 80* max

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że normalnie temp silnika powinna być 90* u mnie dochodzi do 79-80* i tyle, kupiłem już termostat wahlera, ale zauważyłem że przy dzisiejszej temperaturze odpalony jest 1 wentylator (ten od sprężarki) nie wiem czy to jakiś przekaźnik walnięty że on działa teraz, czy to tak ma być. Co radzicie?

Opublikowano

mój AFN kórym jeżdziłem 3 zimy też sie nie dogrzewał ponoć AFN-y tak mają

Opublikowano

:shocked::wallbash:

Kolego sprawdź na klimatroniku na kanale 49 jakie masz wskazania temperatury albo podłącz vaga i sprawdź odczyty.

Podejrzewam padnięty termostat.

Opublikowano
  • Autor

:shocked::wallbash:

Kolego sprawdź na klimatroniku na kanale 49 jakie masz wskazania temperatury albo podłącz vaga i sprawdź odczyty.

Podejrzewam padnięty termostat.

Dobrze że tak podejrzewasz bo już kupiłem niby 39zł d*py nie ma i nie zaszkodzi wymienić więc dobrze żeby to było to.

Opublikowano

po ilu km osiaga 80*C, termostat to raczj ori pare zł drozszy jest ale działa tak jak to ma być,pracuje ci wentylator napedzany paskiem klinowym on sie kreci cały czas

Opublikowano
  • Autor

po ilu km osiaga 80*C, termostat to raczj ori pare zł drozszy jest ale działa tak jak to ma być,pracuje ci wentylator napedzany paskiem klinowym on sie kreci cały czas

Hmm ja wiem 5-8 km i jest 80*

Opublikowano

ten silnik po około 10km łapie 90*C ,moze przejedz sie bez używania goracego nadmuchu

Opublikowano
  • Autor

Nie zależnie ile km przejade, jak jade wolno to lapie 79*-80 jak cisnę to spada do 70-75*

Opublikowano

to termostat wymien :>

Opublikowano

wyłącz klima tronik to szybciej się nagrzeje,powinien trzymać 90 [br]Dopisany: 21 Listopad 2011, 17:59_________________________________________________

Nie zależnie ile km przejade, jak jade wolno to lapie 79*-80 jak cisnę to spada do 70-75*

Ja kupiłem ten http://allegro.pl/termostat-oryginalny-044121113-vw-audi-seat-skoda-i1874698233.html
Opublikowano
  • Autor

wyłącz klima tronik to szybciej się nagrzeje,powinien trzymać 90 [br]Dopisany: 21 Listopad 2011, 17:59_________________________________________________

Ja kupiłem ten http://allegro.pl/termostat-oryginalny-044121113-vw-audi-seat-skoda-i1874698233.html

No zobacze jutro, albo w czwartek mechanik ma wymienić wiec dam znać czy się poprawiło.

Opublikowano

A to ciekawe... ja jezdze AFN juz 4 lata i przejechalam ponad 100 tys. kilometrow.

W pierwszym roku tez mialam temp. w okolicach 80 stopni.

Przy wymianie rozrzadu w drugim roku eksploatacji wymieniono mi termostat, i od tego czasu mam w lecie po paru minutach 90 stopni, a w zimie trwa to troszke dluzej ok. 10 minut. I w najwiekszy mroz temperatura sie nie zmienia. Stoi rowno na wskazniku 90... a na klimie 89,90,91...

I pierwsze slysze zeby AFN-y tak to mialy...

Pozdrawiam :)

ps. oczywiscie w zimie nie wlaczam goracego nadmuchu dopoki auto nie ma odpowiedniej temperatury.

Opublikowano

Wymień termostat na ori i będzie po sprawie:)

Opublikowano

Witam ile macie stopni na kanale 49 w klimatroniku bo u mnie jest 86 i gdy gazuje to spada do 83 tak rosnie i spada.Tez tak macie ??

Opublikowano

Witam ile macie stopni na kanale 49 w klimatroniku bo u mnie jest 86 i gdy gazuje to spada do 83 tak rosnie i spada.Tez tak macie ??

Dokładnie tak ma być.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie tak ma być.

o co chodzi z tym kanałem 49 w klimatroniku jak to włączyć/ustawić ?

Opublikowano

Dzieki kolego, jutro sobie sprawdzę ;D, ale tyle tam opcji, a nie widze aktualnego spalania.

Aktualne spalanie mozesz sprawdzic tylko VAG-iem...

Opublikowano

Aktualne spalanie mozesz sprawdzic vagiem w 01 blok 15 jak się nie myle.