Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zasada pracy wiskozy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie w sprawie wisko czy po zapaleniu silnika jak on jest zimny wisko powinno sie kręcić z takimi obrotami jak ma silnik np. jak silnik ma 3000 obr to wisko też czy powinno wisko sie kręcić przy 3000 obr wolno dopiero jak sie nagrzeje powinno zacząć się kręcić z takimi obrotami jak silnik. Dzięki Pozdrawiam Wojciech1986

Opublikowano

dopiero jak sie nagrzeje :wink4:

Opublikowano

zaraz po odpaleniu wchodzi na obroty, po ok 30 sek - do minuty powinno sie uspokoić, na wysokie obroty dopiero na rozgrzanym silniku

Opublikowano
  • Autor

to u mnie chodzi cały czas tak samo nie ma różnicy po minucie czy po 10 cały cas pracuje z silnikiem

Opublikowano

to u mnie chodzi cały czas tak samo nie ma rurznicy po minucie czy po 10 cały cas pracuje z silnikiem

bo ma chodzic caly czas tylko im cieplejszy tym szybciej :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ona chodzi cały czas z prędkością silnika jak silnik 3000 to ona też nawet po 1 min czy 5

Opublikowano

Podepnę się do tematu, mam dwa wentylatory , jeden chodzi cały czas bo jest napędzany paskiem klinowym. Czy drugi powinien się włączyć w momencie gorącego silnika czy powinien chodzić cały czas?

Opublikowano

Podepnę się do tematu, mam dwa wentylatory , jeden chodzi cały czas bo jest napędzany paskiem klinowym. Czy drugi powinien się włączyć w momencie gorącego silnika czy powinien chodzić cały czas?

Elektryczny wentylator spełnia 2 funkcje:

- dodatkowego zabezpieczenia na wypadek wysokiej temperatury płynu chłodniczego (jako uzupełniający dla wentylatora opartego na sprzęgle wiskotycznym)

- chłodzi czynnik klimatyzacji - załącza się automatycznie po naciśnięciu klawisza "*" na panelu klimatyzacji lub naciśnięciu klawisza"auto". Tylko w tym przypadku będzie działał tak długo jak działa kompresor klimatyzacji.

Opublikowano

Dobrze, ale klimy nie mam tylko elektrycznie zasklepianą dziurę w dachu. :naughty:

Czyli ten dodatkowy wentylator elektryczny z prawej strony patrząc z pozycji kierowcy włącza się w przypadku wysokiej temp. płynu chłodniczego?