Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Ubywa płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie drobne ubytki plynu chlodniczego.

Nie mam pojecia skad ucieka moze ktos dojdzie gdzie szukac przyczyny

DSCF2111.jpg

DSCF2112.jpg

Na zdjeciach widac gdzie plyn sie zatrzymuje. Dodam ze weze suche.

Opublikowano

Z tego co widać na zdjęciach to chlapie Ci płynem wszędzie.Widać nawet zaschnięty płyn na alternatorze. Wrzuć inne zdjęcia trochę z dalsza, żeby lepiej było widać jakie węże lub elementy układu chłodzenia znajdują się powyżej. Z tych zdjęć ciężko coś więcej wywnioskować.

Opublikowano
  • Autor

DSCF2114.jpg

DSCF2115.jpg

DSCF2116.jpg

DSCF2117.jpg

DSCF2118.jpg

parę zdjęć porobiłem jak widać znowu pojawiło się mokre a wytarte było do suchego

nie wiem ale po cichu stawiam może na jakąś opaskę na wężu a gorszy scenariusz - poprawcie jeżeli się mulę głowica ??? :wallbash:

Opublikowano

Przeglądnąłem zdjęcia i jeśli dobrze widzę na oczy to masz problem z tym grubym wężem lub króćcem nad alternatorem. Musiałbyś rozkręcić tego węża i zobaczyć czy nie jest pęknięty. Lub może opaska za słabo skręcona.Przesyłam Ci zdjęcie, a na nim na czerwono zaznaczyłem miejsce, któremu radziłbym się przyjrzeć. Myślę że nie uszczelka, ale ręki nie dam.

DSCF2117kolor.jpg

Opublikowano

Dokładnie, sprawdź to miejsce, o którym mówi Daniel, nie ma opcji żeby z głowicy tak sikało. Albo wąż pęknięty albo coś źle złożone, sprawdź to, to nic poważnego.

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzięki zobaczę tego węża

a co do głowicy patrząc na taki czarny scenariusz to rozumiem że może być pęknięta jeżeli dobrze rozumuję

Opublikowano

Głowica powinna być cała. Mi chodziło o ten króciec na który nachodzi wąż wcześniej zaznaczony na zdjęciu.

A Tomek przede mną dobrze Ci napisał że z głowicy by tak nie lał się płyn. Więc można ją wykluczyć.

Opublikowano
  • Autor

ok sprawdzę tego węża + króciec i jak co to dam znać [br]Dopisany: 27 Listopad 2011, 20:13_________________________________________________

DSCF2117kolor.jpg

a więc usterka zlokalizowana mianowicie tak jak zaznaczone jest na zdjęciu tylko bardziej w prawo pod pierwszą rurą kolektora ssącego jest dosłownie maleńka dziurka ( tak jakby ktoś przekuł szpileczką )

na szybkiego założyłem kawałek węża + opaska i na tą chwilę przestało lecieć

wielkie podziękowania za porady

moje następne pytanie czy da się to jakoś zakleić ( np. jakiś klej czy coś podobnego ) czy po prostu lepiej wymienić na nowe ( jaki byłby koszt tego króćca tak mniej więcej )

Opublikowano

Poszukaj na jakimś szrocie, może znajdziesz, tam zapłacisz grosze, a jak nigdzie nie dostaniesz to zanieś komuś do pospawania (teraz to nie problem pospawać plastik), musi być to w miarę dobrze zrobione, klej może nie dać rady, bo w układzie wytwarza się spore ciśnienie.

Tak patrzę i to chyba nie jest plastik jednak? W takim razie moim zdaniem tylko i wyłącznie spawanie, jedno cyknięcie i po sprawie.

[edit]http://allegro.pl/waz-rura-przewod-audi-a4-1-8-5v-1998r-i1954865693.html - czy to nie to przypadkiem?

Opublikowano
  • Autor

Poszukaj na jakimś szrocie, może znajdziesz, tam zapłacisz grosze, a jak nigdzie nie dostaniesz to zanieś komuś do pospawania (teraz to nie problem pospawać plastik), musi być to w miarę dobrze zrobione, klej może nie dać rady, bo w układzie wytwarza się spore ciśnienie.

Tak patrzę i to chyba nie jest plastik jednak? W takim razie moim zdaniem tylko i wyłącznie spawanie, jedno cyknięcie i po sprawie.

[edit]http://allegro.pl/waz-rura-przewod-audi-a4-1-8-5v-1998r-i1954865693.html - czy to nie to przypadkiem?

dokładnie to nie jest plastik

co do tego linku z allegro to jest właśnie to ustrojstwo

Opublikowano

Widzisz, drogie to nie jest, ale pospawanie i tak taniej wyjdzie, zajedź do kogoś kto ma spawarkę z browarem i zrobią Ci, ale bez wyjęcia się raczej nie obejdzie ;)

Opublikowano
  • Autor

tak jak piszesz bez wyjęcia się nie obejdzie słabe dojście ale temat ogarnę na pewno jeszcze raz podziękowania za porady :good: :good: :good: