Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BKE] Czujnik cofania/parkowania - brak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie będę się rozwodził przechodzę od razu do pytania. Czy możliwe jest żeby w kodach wyposażenia było zapisane:7X1 co oznacza "Ultradźwięk, układ pomocy przy parkowaniu", a samochód nie jest w to wyposażony, czy może być już wyprowadzona instalacja i pojazd przystosowany jest już do montażu czujników. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Wydaje mi się że skoro na wklejce jest symbol o informacji że auto wyposażone jest w parktronic to powinien być, chyba że miał stłuczkę i ktoś wymienił zderzak na bez ale wtedy reszta powinna zostać,bez podłaczenia vaga lub wizualnej kontroli czy jest moduł parktronika się nie dowiesz.

Opublikowano

Też mi się tak wydaje, że skoro masz w wyposażeniu kod, który mówi o tym że system powinien być to ktoś pewnie zmienił zderzak na taki bez systemu i tyle. :wink4:

Opublikowano

Sprawdz w bagazniku po lewej stronie za tapicerka w samym rogu czy masz sterownik PDC :)

Opublikowano

Powiedz mi jeszcze czy ma się on znajdować gdzieś obok lampy czy grzebać gdzieś dalej ?

Opublikowano

Sterownika brak, ale dzięki za pomoc ;(

Opublikowano

chyba ktos ukradł. nie sadze żeby szwaby dały wklejke a nie dały wyposażenia.

Opublikowano

nie możliwe, auto wyjezdzając z fabryki na pewno miał czujniki parkowania. Być może poprzedni właściciel coś kombinował. Podłączając się do tematu jak to wygląda w sedanie? mam z tyłu na zderzaku 4 czujniki a gdy włączam wsteczny bieg jest cicho. Jak krok po kroku to sprawdzić?

Opublikowano

Najlepiej podłaczyć się pod vaga i w grupie Park Assist-76 sprawdzić czy są jakieś błędy,możliwe że jakiś problem z głośniczkiem, dlatego najpierw sprawdź vagiem zanim zaczniesz dobierać się do wiązki lub modułu parkowania.