Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Brak ogrzewania tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, że było tutaj już kilka takich tematów, ale informacje w tych tematach były szczątkowe i nie dokładne więc proszę o nie usuwanie mojego tematu.

Problem polega na tym, że po wciśnięciu przycisku ogrzewania tylnej szyby zapala się on na 1-2 sek i gaśnie. Z tego co wyczytałem z innych tematów winą może być panel od klimy z B7 (min temperatura to 16*C), czyli taki jak mój i rozwiązaniem jest wymiana jakiegoś przekaźnika (nie napisane jakiego dokładnie, jakie oznaczenie itp.).

Jak mówiłem informacje nie są zbyt dokładne w tamtych tematach więc liczę na Waszą pomoc.

Jutro sprawdzę bezpieczniki (26 odpowiada za ogrzewanie tylnej szyby, 30A).

Opublikowano
  • Autor

Ten przekaźnik to ja muszę brać z ASO Audi, czy w pierwszym lepszym elektroniku dostanę?

Bez VAGa się nie obejdzie?

Opublikowano

Przekaźnik ma wtrzymać prąd jaki pobiera szyba, nie musi być z ASO. Obejdzie się bez vaga :)

Opublikowano
  • Autor

Eh, dzisiaj próbowałem wyjąć panel climatronica, ale nie chciał wyjść, łapałem od spodu przy popielniczce, trochę drgnął, ale boję się, że to zaraz połamię (zawsze tak jest :kox:)

Może inaczej się da?[br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 23:55_________________________________________________No i jak? Ktoś napiszę jak zdjąć ten panel bez łamania go?

Opublikowano

Jak nie chcesz nic polamac to wyciagnij radio wyjmakami i wtedy masz idealny dostep do klimatronika :) Wystarczy go wtedy pchnąć do siebie .

Opublikowano

Jak nie chcesz nic polamac to wyciagnij radio wyjmakami i wtedy masz idealny dostep do klimatronika :) Wystarczy go wtedy pchnąć do siebie .

w przypadku posiadania RNS-a to chyba nawet konieczne :mysli: :mysli: chyba, że się mylę :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Jakimi wyjmakami :E

Opublikowano
  • Autor

Zamówione.[br]Dopisany: 05 Grudzień 2011, 18:55_________________________________________________Dobra te wyjmaki przyszły już, ale dalej nie wiem jak wyciągnąć RNS-E, włożyłem te wyjmaki w te otwory, ale navi dalej twardo siedzi :F

Opublikowano

Jeśli wyjmaki weszły do końca to musi wyjść :good: możesz ewentualnie lekko ściągnąć je do siebie (żeby się lekko zaparły w środku) i dopiero za nie pociągnąć i musi wyjść - nie ma innej opcji :good:

Opublikowano
  • Autor

Dobra wyjąłem ten panel, z tyłu nie ma przekaźnika :D Kupiłem taki 30/40A, ale on ma 5 tych wtyczek, a nie 4 jak w http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=173814.0

Będzie dobry?

Opublikowano

Będzie dobry, jedno wyprowadzenie będzie nie wykorzystane.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

5x51G.jpg

Czeka na rezanie... :D[br]Dopisany: 22 Grudzień 2011, 20:40_________________________________________________Dzisiaj wreszcie wyrezałem przekaźnik do klimatronika :D

Szybka teraz grzeje jak trzeba!