Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Czujnik ciśnienia i temp w dolocie, schemat.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Pacjent to Audi A4 B6 1.8T AVJ quattro z 2002roku.

Non stop wali bledem spadków cisnienia miedzy turbo a kol. ssacym, bledem zbyt niskiego zasilania na czujniku cisnienia doiladowania/temperatury w dolocie.

1.Moje pytanie brzmi skad wychodzi zasilanie do czujnika cisnienia doladowania i czy tam ma byc 5 czy 12V?

2.Gdzie wraca sygnał z czujnika i czy jest on napieciem rosnacym wraz z wzrostem cisnienia?

Okablowanie:

-1czarny-masa

-2 pusty

-3 bialo/czarny-sygnałowy?

-4 szaro/niebieski-zasilanie?

Podejrzewam przerwe na kablach bo czujniki podmieniane trzy rózne nowe i na kazdym to samo, dlatego chce sprawdzic wiazki ale nie wiem dokad biegna kable a konkretnie nie wiem gdzie sie konczy pin nr 3, mam schemat ale koniec kabla jest oznaczony jako malutki kwadracik z numerem [89], nie mam pojecia co to jest.

Auto nie ma mocy i przy glebokim wcisnieciu pedalu gazu dochodzi do 3,5krpm i zaczyna strzelac przerywac, po zapaleniu sie CHECK ENGINE i przejsciu w tryb awaryjny auto zaczyna jezdzic w miare normalnie ale bez mocy. Na parametrach pracy silnika na bloku 115 jakies glupoty typu 0020mbar, albo przy gwaltownym wcisnieciu gazu przeskok z rowniutkiego 1000mbar na roniutkie 1600mbar i powrot do jakichs niewiarygodnych wskazan typu 0140mbar.

Pacjent byl kiedyś anglikiem wiec wszystko możliwe.

Opublikowano

pin nr.3 biało czarny zasilanie 5v - pin nr. 98 sterownik silnika, do tego pinu podłączone są jeszcze czujnik Halla G40 i jeżeli auto ma skrzynię automatyczną G294 - Brake servo pressure sensor

pin nr.4 szaro niebieski - pin nr. 101 sterownik silnika :wink4:

Opublikowano
  • Autor

O to chodziło, dzieki wielkie :good:

do tego pinu podłączone są jeszcze czujnik Halla G40 i jeżeli auto ma skrzynię automatyczną G294 - Brake servo pressure sensor

Moze byc tak że ze sterownika wychodzi jedna zyla i gdzies jest rozgalezienie na czujnik, halla, czujnik cisnienia....i to wlasnie jest ten kwadracik[89]? gdzie to moze byc jesli tak jest?

Opublikowano

O to chodziło, dzieki wielkie :good:

do tego pinu podłączone są jeszcze czujnik Halla G40 i jeżeli auto ma skrzynię automatyczną G294 - Brake servo pressure sensor

Moze byc tak że ze sterownika wychodzi jedna zyla i gdzies jest rozgalezienie na czujnik, halla, czujnik cisnienia....i to wlasnie jest ten kwadracik[89]? gdzie to moze byc jesli tak jest?

Jest tak napewno, na schemacie jest opisane, że punkt łączenia znajduje się w wiązce silnika. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No to cos czuje ze bedzie wiazka pruta :no:

Dzieki wielkie za pomoc.

Wolną chwilą wieczorem co tam w kablach piszczy i zobaczymy co dalej.