slawek5170 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 płytkarz zakładał jakiś tydzień temu płytki szklane (pasek). na ścianie. zaczęły się pojawiać na nich plamy i to rażące. byłem dzisiaj w sklepie i ekspedientka na to czy płytki były kładzione na klej biały, a ja na to, że na szary. Babka przyjęła reklamację, ale mówi czy pamiętam czy w kartoniku z płytkami była instrukcja kładzenia, a ja na to, że nie widziałem nic. Reklamacje przyjęła, ale powiedziała, że są na to nikłe szanse, że ją przyjmą. gadałem z płytkarzem a ten mówi, że kładł już wielokrotnie szklane płytki na szary klej i nigdy nic się nie działo. czy miał ktoś podobną sytuację, albo słyszał coś na ten temat
Filutek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Kładłem szklana mozaikę na kleju białym, i chyba wszystkie szklane się tak powinno kłaść. Sa plamy na wszystkich?
slawek5170 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2011 plamy są na 5 płytkach, ale 3 z nich sa przy lustrze, więc w najbardziej widocznym miejscu
Filutek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 plamy są na 5 płytkach, ale 3 z nich sa przy lustrze, więc w najbardziej widocznym miejscu To chyba nie bardzo od kleju, ja bym raczej powiedział ze takie były przed przyklejeniem, tylko nie było tych plam widać.
slawek5170 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 dzień po założeniu małe plamy były na 2 płytkach i wtedy były dokładnie przejrzane. po tygodniu plamy się powiększyły i pojawiły się nowe
greg2505 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 szklane płytki i np. jasne marmurowe kładzie się na biały klej(bynajmniej ja tak robię) bo po szarym mogą prześwitywać plamy (wiem z doświadczenia) wg mnie wina kleju ,ale nie wykluczam wady płytek
Rekomendowane odpowiedzi