Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Poziomowanie xenonow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! kupilem lampy xenon d1s do swojej b6 lecz nie posiadam ukladu samopoziomowania, niestety mam za nisko ustawione swiatlo bo widze 2 m przed autem , jak podniesc mechanicznie wiazke swiatla? dzieki

Opublikowano

Ustawcie autka przodami w odległości 2-3m od białej ściany z kimś kto ma dobrze ustawione fabryczne xenony.

Włączcie światła. Otwórz maskę i używając długiego klucza imbusowego (chyba 6tka) wyreguluj położenie każdej z lamp za pomocą 2 białych śrubek, które znajdziesz po bokach na górze każdej z lamp.

Opublikowano

fajnie że sobie kupiłeś :th:

ale ciekawe czy jak Ci wsiądą z 3 osoby do tyłu czy też będziesz regulował czy oślepiał wszystkich jadących z przeciwka?

jaki masz patent na tą okoliczność? :mysli:

Opublikowano

fajnie że sobie kupiłeś :th:

ale ciekawe czy jak Ci wsiądą z 3 osoby do tyłu czy też będziesz regulował czy oślepiał wszystkich jadących z przeciwka?

jaki masz patent na tą okoliczność? :mysli:

Właśnie dlatego nie mam Xenoma :confused4:

Opublikowano

Właśnie dlatego nie mam Xenoma :confused4:

yyyyy.. to padaka :tongue4:

Opublikowano

witam! kupilem lampy xenon d1s do swojej b6 lecz nie posiadam ukladu samopoziomowania, niestety mam za nisko ustawione swiatlo bo widze 2 m przed autem , jak podniesc mechanicznie wiazke swiatla? dzieki

stacja diagnostyczna i Ci ustawią za 10 pln :th:

Opublikowano

bardzo dobra rada

edit. 15 zeta :th:

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie te 2 biale srubki do regulacji na imbus reguluja tylko w poziomie- krecilem tym i chyba musze jechac zeby mi ustawili jeszcze raz na przegladzie lecz mi chodzi o wysokosc, bo na swiatlach mijania widze 3 metry przed autem, jak je podniesc ?

Opublikowano

Masz ori reflektor czy jakiś Depo albo inną podróbę ?

Opublikowano

oczywiscie, korekta na stacji diagnostycznej przy kazdej zmianie zaladunku :tongue4::polew:

Opublikowano

oczywiscie, korekta na stacji diagnostycznej przy kazdej zmianie zaladunku

a to już cena braku samopoziomowania :polew:

Opublikowano

ale chyba da sie przłozyc silniczki z normalnych lamp i wtedy bedzi eregulacja ze

srodka tak mi se zreszta wydaje

a jak zrobil POZIEK ?? on nie ma układu :)

Opublikowano

ale chyba da sie przłozyc silniczki z normalnych lamp i wtedy bedzi eregulacja ze

srodka tak mi se zreszta wydaje

a jak zrobil POZIEK ?? on nie ma układu :)

wszystko fajnie, ale nie masz celownika gdzie dokladnie swiecisz :gwizdanie:

pozatym wszelkie nierownosci drogi powoduja ze swiatla tez pentetruja :naughty: przestrzen

Opublikowano

no niby tak

ale zwykłe lampy tego nie robia bo mają regulacje ze środka

poporostu wydaje mi sie zeby podąłczyć silniczki i miec taka regulacje jak na zwykłym lampach

Opublikowano

no niby tak

ale zwykłe lampy tego nie robia bo mają regulacje ze środka

poporostu wydaje mi sie zeby podąłczyć silniczki i miec taka regulacje jak na zwykłym lampach

zwykłe nie wypalają oczu :naughty:

Opublikowano
:tongue4: to tez fakt :) ale wiesz lepsze to niz maja cały czas świecic w kosmos
Opublikowano
  • Autor

ja mam orygianalne lampy valeo, jak regulowac w pionie? kurde bo widze 2-3 metry przed autem i troszke zdolowany jestem jak je podniesc.