Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problemy z odpalaniem na ciepłym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dla zainteresowanych w sprawie problemów przy odpalaniu na ciepłym silniku, u mnie były podejrzenia że jest zły kąt wtrysku lub wtryskiwacze padają, ale okazało się że po podpięciu do Vag-a usterka jest błacha - Czujnik temperatury paliwa.

Czujnik wymieniłem za 40 złotych i jest wszystko ok :)

Opublikowano
  • Autor

Witam,

dla zainteresowanych w sprawie problemów przy odpalaniu na ciepłym silniku, u mnie były podejrzenia że jest zły kąt wtrysku lub wtryskiwacze padają, ale okazało się że po podpięciu do Vag-a usterka jest błacha - Czujnik temperatury paliwa.

Czujnik wymieniłem za 40 złotych i jest wszystko ok :)

To że kąt wtrysku to nie może być to już wiemy, ale że taka błacha drobnostka i cały problem ustępuje... Kurcze, muszę w końcu podbić na spota i to sprawdzić bo już się z usterką pompy pogodziłem...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! Ja mam też problem z pompą wtryskową mechanik twierdzi że oringi do wymiany, (oczywiście wcześniej podpiąłem Vag-a) :mysli: ale to się okaże po regeneracji :rolleyes: za całość kasuje 400 , to jeszcze nie najgorzej. A co do objawów to problem z odpaleniem gdy postał długo a jak już odpalił to buchnął siwą chmurą

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

marek27 a skad wiedziales z VAGa ze to czujnik temperatury paliwa? wyskoczyl Ci taki blad czy porownywales wartosci czy jak?

Opublikowano

Na 100 % pompa wtrysków VP44 ( u mnie też ciężko paliło na ciepły silnik a przy zimnym na tyk )

Ja za remont kapitalny zapłaciłem 1600 zł. w servisie Bosh-a a naprawa obejmowała wymianę uszczelek , sterownika , tłoka przestawiacza wtrysków , programowanie sterownika psg , regulacji dawki pilotażowej oraz ustawienia i zablokowania początku tłoczenia .(gwarancja na 12 miesięcy )

W twoim przypadku sterownik jest cały więc naprawa wyniesie napewno mniej :naughty:

Polecam www.dieseltechnika.pl na allegro też się ogłaszają z różnymi opcjami naprawy i regeneracji .

Nooooooooo chyba że zwiększysz dawke rozruchową :naughty: :naughty: :naughty:

pozdro.

Opublikowano
  • Autor

Podobno że teb serwis też jest dobry, może ktoś wie :mysli:

http://www.alwi.pl/serwis.htm