aule3 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Koledzy - mam wersję USA i nie wiem do końca czy oni tam trochę nie zaszaleli z opcjami komunikatów błędów. Niekiedy (zwykle jak stoję w korku, albo ruszam z garażu ok 22st) dostaję taki oto komunikat: W sumie wygląda jak błąd zgłaszany przez czujnik płynu chłodniczego, ale kurcze ilość na 100% jest ok - powyżej minimum a poniżej maksimum. Czy da się cokolwiek ustalić bez podpinania do kompa? Czy jest to jakiś znany problem? Z góry dzięki za komentarze. Pozdrawiam,
majkel_majki Opublikowano 17 Grudnia 2011 Opublikowano 17 Grudnia 2011 To jest wskazanie niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy. Jeżeli masz go wlane więcej niż odrobina na dnie zbiornika, a kontrolka się pali to znaczy, że czujnik był się pojpsuł i są 2 opcje: albo wymienić pompkę bo w niej jest pływak, albo wyłączyć tą kontrolkę VAG-iem, da się z b7 z tego co pamiętam.
aule3 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2011 majkel_majki - dzięki za info. No właśnie nie byłem do końca pewien od czego jest ten błąd - bo na oryginalnej instrukcji kontrolka do płynu od spryskiwaczy wyglądała odrobinę inaczej. Dzięki raz jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi