Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Uciekające powietrze w oponie zimowej 195/65/r15 91T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem że w mojej prawej przedniej oponie ( gdy była na tylnej osi to było to samo) w przeciągu tygodnia ucieka około 1 atmosfery (bara), w tym czasie auto robi max 15km i resztę stoi. Np tydzień temu pompowałem do ciśnienia 2,2 a po tygodniu miałem zaledwie 1,3. W oponie nie ma żadnego gwoździa ani żadnego widocznego uszkodzenia. Dało by się to naprawić w jakimś dobrym zakładzie wulkanizacyjnym? Oponowa praktycznie nowa z 2009r

Opublikowano

Pewnie ucieka pomiędzy felgą a oponą (chyba że wentylem ) podjedz do gumiarza na pewno coś zaradzi :wink4:

Opublikowano

woda płyn do naczyń pędzel i sprawdzić gdzie ucieka u mnie ściągnięcie i nałożenie jak ucieka na styku felgi z oponą 15zł a za wymianę wentyla 25zł

Opublikowano

Wentyl do sprawdzenia to po pierwsze, po drugie jesli często bywa tak, że jeśli opona była zakładana na felgę kilkanaście razy np. jest to jej 3-4-5 sezon guma potrafi się na tyle już rozciagnąć, że powietrze będzie uchodzić przy rantach tak jak w twoim przypadku

Opublikowano

Miałem to samo w tamtym roku, w jednym kole schodzi mi powietrze, okazało się, że wulkanizator poskąpił "kleju" tego co się smaruje felgę i oponę przy zakładaniu, opona aut, ponowne smarowanie "klejem" i po problemie.

Podejrzewam, że u Ciebie będzie to samo, ewentualnie ucieka wentlem.

Opublikowano

sorry że się wcinam swoim OT w dyskusję, ale po co właściwie istnieje ten wątek? :wallbash:

prośba w stylu "mam gwoździa w oponie, drodzy forumowicze pomóżcie mi go zlokalizować", albo "nie świeci żarówka, czyżby spalona?"

no na litość boską...