Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poznań - Pomoc w identyfikacji samochodu zbiegłego z miejsca zdarzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się zapytać czy ktoś z was albo ktoś z waszych znajomych jest pracownikiem Wydziału komunikacji w Poznaniu.

Sprawa dotyczy chęci identyfikacji sprawcy kolizji która miała miejsce 21.12 w Poznaniu(winogrady) w którym poszkodawnym jestem ja (moje Audi)

Sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia.

Niestety nie miałem możliwości zapamiętać nr rejestracyjnych, dlatego też po zgłoszeniu całej sytuacji na policji otrzymałe do zrozumienia że w przypadku kiedy nie znam tego nr rejestracyjnego to sprawa raczej do zamknięcia.

Niestety moje Audi wyszło tragicznie, gdyż delikwent wjechał w tył samochodu, zawijając podłogę do środka samochodu (o pozostałych szkodach nie wspominając)

Pamiętam markę i kolor samochodu.

Z góry dziękuję za ew. pomoc

Opublikowano

popatrz na miejscu zdarzenia czy nie ma gdzies kamer

Opublikowano

w wydziale komunikacji raczej nie maja informacji o kolorze pojazdu, przy rejestracji nigdzie się go nie wpisuje.

sprawa wygląda beznadziejnie, chyba, że jakieś nietypowe auto, Cie stukło

Opublikowano

kolor się wpisuje we wniosku przy rejestracji i jest kolor w CEP, ale jeśli nie jest to nietypowe auto to nie ustalisz tego konkretnego, bo aut jednej marki w jednym kolorze może być kilka, kilkanaście, kilkaset. to co wiesz powiedziałeś policji a oni to sprawdzą, bo też korzystają z CEP. sprawa przykra, bo wątpliwe by znaleźć sprawcę.

Opublikowano

kolor się wpisuje we wniosku przy rejestracji

doprawdy? :cool1: rejestrowałem auto firmowe w zeszłym tygodniu i nigdzie nie było wzmianki dotyczącej koloru :naughty:

Opublikowano

może jest to zależne od urzędu. ja kolor wpisywałem we wniosku na pewno. poza tym mam dostęp do CEP i tam również jest kolor pojazdu.

Opublikowano

kolor się wpisuje we wniosku przy rejestracji

doprawdy? :cool1: rejestrowałem auto firmowe w zeszłym tygodniu i nigdzie nie było wzmianki dotyczącej koloru :naughty:

Rejestrowalem auto w zeszlym tygodniu.

Tez nigdzie nie podawalem koloru auta

Opublikowano

bez nr rejestracji możesz sobie pogwizdać - chyba, że jakimś cudem gdzieś byś te auto znalazł

mając rejestrację wchodzisz na

http://www.ufg.pl/web/guest/sprawdzenie-oc-sprawcy-wypadku

spisujesz numer polisy, sprawdzasz kto jest ubezpieczycielem, zgłaszasz szkodę, następnie czekasz na rzeczoznawcę

(w moim przypadku pojawił się na 2 dzień, więc bardzo szybko)

Podpisując protokół z oględzin "przypadkowo" spisujesz dane sprawcy i jedziesz do niego spróbować podpisać oświadczenie sprawcy kolizji/wypadku (mając notatkę policji i zgłoszoną szkodę, jest to względnie proste). Jeżeli udaje się zdobyć oświadczenie, wysyłasz skan do ubezpieczyciela i sprawa kończy się w miarę szybko.

Jeśli sprawca się nie przyzna.... to wtedy zaczynają się schody - policje, sądy cuda wianki, bo jeżeli nie chciał podpisać oświadczenia tobie, to dokumenty od ubezpieczyciela oleje.