Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Po raz kolejny pompka paliwa : jaka + kilka pytan :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec mam objawy w mojej a4 które sugeruja zrypaną pompe paliwa ;)

Pompa pompuje ale za mała ma wydajnosc (na wolnych autko chodzi normalnie , na luzie ładnie sie wkreca silnik - przejade kilka metrów i zaczyna brakowc paliwa )

Mam kilka pytanek :

1 : jaką wybrac nowa pompke z zamienników na np allegro ?

2 : moze lepiej zregenerowac starą ?

3 : czesto spotkałem sie na forum z tematem zaworu zwrotnego zapobiegającego wracaniu paliwa do zbiornika ... On jest w pompie czy jak ?

4 : filtr paliwa znajduje sie gdzie ? :)

5 : mam wtryski o wydajnosci 330 ccm przy 3 barach i taki regulator siedzi teraz na listwie... mam dwa regulatory luzem 4 bar na ewentualna podmianke w razie jakby ten był np zepsuty... mozna podmienic ?

z góry dzieki za podpowiedzi :hi:

Opublikowano

1. coś z tych z tych:

http://allegro.pl/search.php?string=walbro+255&description=1&buy=0&new=0&pay=0&personal_rec=0

2. lepiej nie

3. nieistotne

4. obok krawędzi tylnych drzwi pasażera, pod plastikową osłonką

5. możesz podmienić w każdej chwili, tylko jak wymienisz komp będzie się musiał zaadoptować to bogatszej mieszanki

Opublikowano
  • Autor

Pompy wogóle nie słychac... Silnik jak pisalem pracuje równiutko na wolnych + mozna smiało pogazowac troszke. Problem jest gdy zabieram sie do jazdy ;) Wtedy Zaczyna mu brakowac paliwa. No to po swietach dorwe sie do filtra i zobacze w jakim jest stanie ;)

co do zaworku hmmm własnie wydaje mi sie ze jak autko postoi troche to potem trzeba krecic 2 do 4 sekund :>

Opublikowano

ja bym proponowal najpierw wymienic filterki paliwa a jak to nie da efektu dopiero cos dzialac z pompka bo np pompka SIEMENSA VDO (orginalnie sa montowane) to koszt 520zl

Opublikowano
  • Autor

Pompa jesli bedzie wymieniana to na pewno nie na oryginał a na wydajniejsza np walbro jak podal poziek . ewentualnie na jakis czas na najtanszą z czajny :P

Dzisiaj tam nie grzebe bo swieta : jutro zajrze.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdze ja niedługo na wydajnosc ( powinna wyrzucic około poł litra w 15 sekund) jak tyle wydali bede szukał dalej. Jasli nie to kupie uzywke na allegro i tyle (chodza po 120-170 zł z obudowami wiec...) [br]Dopisany: 25 Marzec 2008, 11:13 _________________________________________________Wziałem od znajomych ze szrotu uzywke : mam sobie sprawdzic czy to jej wina ;)

Kupiłem tez nowy filtr paliwka. W Quattro usytuowany jest w tym samym miejscu i jest taki sam jak w osce ?

Opublikowano
  • Autor

No ja teraz patrzyłem i wychodzi na to ze w Quattro i osce są rózne... A oczywiscie sprzedali mi do oski i musze wymieniac teraz u nich :thumbdown: