Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wymiana obudowy kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mozliwe jest aby wymienic sama obudowe scyzoryka, z racji tego ze zatrzask jest uszczerbiony i rozlazi sie na 2 czesci i przyciski sa mocno zmeczone.

Da rade przelozyc to wszytsko do jakiejs innej obudowy czy troche wiecej jest z tym zabawy

gdzie ewentualnie mozna kupic taka obudowe

Opublikowano

obudowy są na allegro ale myślę że taniej kupisz cały pilot od Krychy niż samą obudowę z allegro :> a obudowę bez problemu przełożysz

Opublikowano

podobno te na Allegro to jakaś chińszczyzna i sa problemy z przełożeniem oryginalnej elektroniki ale od czasu do czasu można trafić na używkę :cool1:

Opublikowano
  • Autor

sa widze na allegro obudowy ale z grotem, ale grot normalnie mozna przelozyc??

bo sa widze za 50 zł ale i za 110 zł np

mówicie z chinkami ciezko w wymiarami zeby pasowały

pilot od krychy?? rozwin bo nie kumam, pewnie chodzi o jakiegos sprzedawce albo uzytkownika??

Opublikowano

gdzieś czytałem ze sa trochę inne te z allegro znaczy sie nie sa oryginalne :confused4:[br]Dopisany: 28 Grudzień 2011, 20:59_________________________________________________tez kiedyś szukałem bo grot ma jakieś luzy pewnie na sprężynie ale po pierwsze nie moglem rozłożyć (prawdopodobnie sklejona obudowa ) i sobie odpuściłem temat[br]Dopisany: 28 Grudzień 2011, 21:02_________________________________________________pilot od krychy :polew: Krycha to jeden z userow na forum i często wystawia na sprzedaż np.używane kluczyki :cool1:

Opublikowano
  • Autor

http://www.a6klub.pl/audi-all-przelozenie-kluczyka-vt10951.htm

znalazlem krok po kroku na forum a6 jak robic przelozenie

nie mogles rozlozyc pewnie bo pod znaczkiem oooo jest sruba :kox:

i teraz gwódź bo pisze gosc o wkladaniu nowego kluczyka do stacyjki starego przekrecanie w drzwiach , po co i dlaczego

jak przeloze grot transporder i elektronike to co nie bedzie dzialal??

Opublikowano

wiem ze jest śrubeczka ale pomimo odkręcenia jej dalej coś trzyma prawdopodobnie klej ,ktoś kiedyś pisał ze miał klejony :disgust:

z tym wkładaniem to pewnie pisze o synchronizacji pilota np.po wymianie baterii

Opublikowano

Kupowałem z allegro obudowę dwuprzyciskową z grotem nową za 60 zł z rok temu, do dzisiaj działa rewelacyjnie. Zwróć tylko uwagę na ułożenie baterii bo okazuje się że do przedliftowych 94-99 są dwa rodzaje tzn inne ułożenie baterii. Do zamka w drzwiach wkładasz tak jak kolega napisał, ponieważ po wyjęciu baterii trzeba zsynchronizować ponownie z kompem.

Opublikowano
  • Autor

Do zamka w drzwiach wkładasz tak jak kolega napisał, ponieważ po wyjęciu baterii trzeba zsynchronizować ponownie z kompem.

a tu powiem ze sie nie zgadzam

wymienialem w obydwu moich scyzorykach baterie i nic nie synchronizowalem

dzialaly od razu bez problemu

chyba ze zsychrniozowalem je nieswiadomie :gwizdanie:

Opublikowano

możliwe ze nieświadomie :polew: :polew: :polew:

ja tam musiałem przeprowadzić synchronizację :wink4:

Opublikowano

No ja również, nie wiem od czego to zależy.

Opublikowano
  • Autor

najbardziej martwi mnie ten transponder, rzekomo to jakas szklana rurka przyklejona do plastiku, chyba zamówie jedna obudowe i bede sie bawił, w razie co mam drugi scyzoryk i pin i klucz montażowy i ten plastikowy grot :kox: najwyzej narazie sie na koszty

w razie co nie wiecie ile taki transponder kosztuje??

Opublikowano

najbardziej martwi mnie ten transponder, rzekomo to jakas szklana rurka przyklejona do plastiku, chyba zamówie jedna obudowe i bede sie bawił, w razie co mam drugi scyzoryk i pin i klucz montażowy i ten plastikowy grot :kox: najwyzej narazie sie na koszty

w razie co nie wiecie ile taki transponder kosztuje??

około 20 zł
  • 5 lat później...
Opublikowano

Witam. bardzo odświeżę temat :) Czy kluczyk z b6 będzie pasował do obudowy b8? ktoś coś wie?