Jump to content
IGNORED

[ALL B8] Tylne światła USA na EU - tylko jakieś kodowanie czy wymiana

goose

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie jak w temacie - mianowicie chodzi o tylne światła w A4 B8. Wiadomo ze w wersji USA migacz gaśnie jak wciskamy hamulec lub jakoś tak ...

Czy jest to tylko kwestia przekodowania ? - gdyż oglądałem tylne EU lampy i różniły się tylko pomarańczowa przesłonka na żarówce - a podłączenie przewodów było takie same

Wnioskuję ze podłączenie lamp EU będzie skutkowało takim samym zachowaniem jak lamp USA

Czy ktoś spotkał się już z takim tematem ?

pozdrawiam

Oprocz zmiany instalacji ( przekladka pinow ) trzeba zmienić w ADAPTACJACH wartosci :)

Do wymiany jest takze przelacznik swiateł :) jesli nie mamy z tylu przeciwmgielnych

A temat jest taki ze trzeba parę stowek dać za samo przekodowanie :confused4:

Witam..A mam pytanie co do kodowania..jest jakiś specjalny interfejs do kodowania tych lamp z USA na UE czy VCDS to ogarnie. Pytam ponieważ kupiłem B8 ze USA i z lampami już dostaje szału..lampy wymienione na UE Moduł Mocy wymieniony na UE z tymi samymi nr a i tak nic się nie zmienia:disgust::confused4:.. Doczytałem teraz że włącznik trzeba załatwić i piny..ale zamienić czy dodać..rozumiem że i tak dokładnej instrukcji nie dostane..wiedza kosztuję..lecz chociaż mała podpowiedź bo jak na razie to mi ręce opadają:cry::confused4:. Z Góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam

A jakie masz lampy żarówka czy LED ?

Żarówka..led tylko przód..:wink:

Żarówka..led tylko przód..:wink:

A jak zmieniałes KOMFORT w ASO to niky nie podpowiedził ze mozna zmienić lamy na EU ?

Przeciez maja tam wszystko :wink:

Tzn ja z tym samochodem nie byłem w ASO tylko sam moduł Mocy kupiłem bo pan mi powiedział że moduł lampy i do nich na adaptacje..a ja mam VCDS'a i sam sobie założyłem lampy i moduł i sądziłem iż VCDS to ogarnie z tego co wyczytałem na niektórych forach..a tu klapa..nawet nie wspomniał tan pan o włączniku świateł..napomknął tylko że sam moduł komfortu może być do kodowania by przyjął modu mocy bo komponent jest pod ochroną..ale nic nie kodowałem i wszystko działa prócz lamp (czerwonych migaczy):kwasny:..już dostaje kota z tym samochodem :confused4:

Szkoda ze nie mieszkasz blizej to bysmy ogarneli .

Również żałuję:confused4:..tylko wątpię czy w ogóle bym się odważył gdziekolwiek nim jechać..przeglądu nie mam bo nie przejdzie z tymi kierunkami..i tylko to mnie kłopocze:confused4:..rozumiem że tak mi nie pomożesz?

Nie wiem jak podpiałes lampy i co ci działa :wink:

VCDS mozna to ogarnąć , wklej to logi z KOMFORT 46 wpisz kod SECURITY ACCES 16 (22790)

Lampy mam założone UE i nic z wtyczkami nie robiłem. A co do kodowania to logi chcesz z Adaptacji czy kodowania długiego? Kurde Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem..naprawdę..:hi:..

Z adaptacji bo tam trzeba przekodowac kilka kanałow

Z adaptacji bo tam trzeba przekodowac kilka kanałow

Witam:wink:..te logi chcesz z jakiegoś konkretnego kanału bo mam tylko takie:

Komfort_46_Adaptacja.jpg

Lecz rozumiem że VCDS wszystkich i tak nie rozpoznał bo jak ręcznie wpisze jakiś kanał to też otrzymuję wartości ale już bez podpowiedzi co one znaczą:confused4:..Pozdrawiam

kanały od 181-200

Witam. Sprawdzałem te kanały i tylko kanał 194 jest dostępny oczywiście po wpisaniu Kodu Zabezpieczającego i wartość zapisana to 7. Lecz nie wiem co dalej z tym zrobić ponieważ VCDS nic mi nie podpowiada:kwasny:..

Kana_194.jpg

Przesyłam log z tego kanału, choć nie wiem czy dobrze zrobiony:wink:. Pozdrawiam.

A reszta kanałow ? sa nieaktywne ?

W VCDS nie ma podpowiedzi o lampach :wink:

Właśnie ten zonk że są nieaktywne:confused4:..tylko ten jeden kanał 194 jest aktywny i ma wartość 7..:confused4:

Właśnie ten zonk że są nieaktywne:confused4:..tylko ten jeden kanał 194 jest aktywny i ma wartość 7..:confused4:

zrob jeszcze raz logi :wink:

wpisz (16017) i zrob logi :wink:

Mam te logi zrobione, lecz zastanawiam się jak je wrzucić..ponieważ jest ich trochę w tym pliku tekstowym..PRTSC? (porobić zrzuty i zamieścić?):wink: