Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Tylne światła USA na EU - tylko jakieś kodowanie czy wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wrzuć na maila mi to zobacze je :wink:[email protected]

Poszło.. :wink:

---------- Post dopisany at 11:28 ---------- Poprzedni post napisany at 10:02 ----------

wrzuć na maila mi to zobacze je :wink:[email protected]

Poszło.. :wink:

Zrobiłem tak jak mi Pan przesłał i teraz migacze mam na klapie dokładnie pod światłem przeciwmgielnym :decayed: .. nawet nie wiedziałem że tam można :grin:..lecz niestety tak też nie może być:confused4:..

Opublikowano
Do sprawdzenia kabelkologia jest :wink:

Kurcze..to mnie załamałeś..mam ELSE co prawda, lecz już tam wcześniej zaglądałem i do każdej lampy dochodzą tylko 4 kabelki we wtyczce wg Elsy:confused4:..i nie ma możliwości zamienić kabelków w lampę widziałem w środku jak zakładałem i sprawdzałem żarówki i tam jedna żarówka spełnia z min 2 opcje:confused4:..może coś przy Module Komfortu:co::confused4:

A może kabelkiem z jednej lampy do migacza w drugiej..czyli z kufra do tych co wymieniałem?:naughty:

Opublikowano

Mam nadzieje że dobrze połaczone sa kabelki na EU , na US sa inne schematy oraz dodatkowo 1 kabelek (lampy w błotnikach ) jest do obrysówek ( M37/M38) .

Co ci teraz dobrze działa ?

Opublikowano

Wszystko tak jak było..oczywiście tył bo przodu nie sprawdzałem jeszcze:wink:..tylko migacze z bocznych lamp tam gdzie jest postój i stop przeniosło się na lampę w klapie pod przeciwmgielnymi..nawet nie wiedziałem że są tam żarówki:decayed:.. Co do lamp w błotnikach to miałem tak na tych z US..na tych UE już nie mam:wink:..ale kabelek został bo nic nie grzebałem:wink:

Jakieś propozycje?:co::confused4:

• 3 lata później...
Opublikowano

Czołem.

Udało się Wam Panowie ogarnąć z tym? Chciałbym się tu podczepić.

Od jakiegoś czasu mam amerykana, wydawało mi się - 'zeuropeizowanego'.

Wczoraj zauważyłem, że razem z tylnymi kierunkami migają stopy - czyli kierunkowskazy z tyłu mam pomarańczowo/czerwone :D

Lampy są 'zwykłe', z żarówkami, furka przedliftowa, sedan  z 2009.

Podzielcie się, co trzeba przepisać?

Opublikowano

Raczej za free nikt Ci kodowania nie da.. Uderz do WRC laguna, poza tym pamietam ze przy wymianie lamp wymieniałem kostki.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Byłem u magika, który mi zmienił kodowanie lamp z US na EU. 

Wszystko działa jak należy tylko jest problem bo czerwone kierunkowskazy nie przejdą mi przeglądu. Czy ma ktoś namiary na kogoś kto wymieni ledy w kierunkach na pomarańczowe w okolicach Krakowa czy muszę kupić nowe lampy ?

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć Panowie, wiem, że nikt mi nie poda gotowego rozwiązania, ale proszę naprowadźcie mnie.

A4 B8 Avant 2013 - tył LED.

1. Mam nowe lampy w wersji uropejskiej.

2. Wymiana lamp - czy wtyczki będą pasować i piny będą się zgadzać czy jest za dużo lub za mało i trzeba będzie ciągnąć? Zatem skąd?

3. Kodowanie .

Czy lampy z USA spokojnie można sprzedać czy przerobić od razu na EU i w razie co miałbym komplet, gdyby coś nie zagrało w przyszłości?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, mam osobę, która chce mi pomóc zczytać wartość moduł 46.

Podpowiecie jak to zrobić? Ja nie mam jeszcze kabla.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.11.2019 o 11:03, kls napisał:

Cześć Panowie, wiem, że nikt mi nie poda gotowego rozwiązania, ale proszę naprowadźcie mnie.

A4 B8 Avant 2013 - tył LED.

1. Mam nowe lampy w wersji uropejskiej.

2. Wymiana lamp - czy wtyczki będą pasować i piny będą się zgadzać czy jest za dużo lub za mało i trzeba będzie ciągnąć? Zatem skąd?

3. Kodowanie .

Czy lampy z USA spokojnie można sprzedać czy przerobić od razu na EU i w razie co miałbym komplet, gdyby coś nie zagrało w przyszłości?

Lampy usa można przerobić.  W swoich eu masz  więcej aktywnych pinów