Opublikowano 28 Grudnia 201114 l Witam Mam pytanie jak w temacie - mianowicie chodzi o tylne światła w A4 B8. Wiadomo ze w wersji USA migacz gaśnie jak wciskamy hamulec lub jakoś tak ... Czy jest to tylko kwestia przekodowania ? - gdyż oglądałem tylne EU lampy i różniły się tylko pomarańczowa przesłonka na żarówce - a podłączenie przewodów było takie same Wnioskuję ze podłączenie lamp EU będzie skutkowało takim samym zachowaniem jak lamp USA Czy ktoś spotkał się już z takim tematem ? pozdrawiam
Opublikowano 28 Grudnia 201114 l Oprocz zmiany instalacji ( przekladka pinow ) trzeba zmienić w ADAPTACJACH wartosci Do wymiany jest takze przelacznik swiateł jesli nie mamy z tylu przeciwmgielnych A temat jest taki ze trzeba parę stowek dać za samo przekodowanie
Opublikowano 23 Sierpnia 201313 l Witam..A mam pytanie co do kodowania..jest jakiś specjalny interfejs do kodowania tych lamp z USA na UE czy VCDS to ogarnie. Pytam ponieważ kupiłem B8 ze USA i z lampami już dostaje szału..lampy wymienione na UE Moduł Mocy wymieniony na UE z tymi samymi nr a i tak nic się nie zmienia:disgust:.. Doczytałem teraz że włącznik trzeba załatwić i piny..ale zamienić czy dodać..rozumiem że i tak dokładnej instrukcji nie dostane..wiedza kosztuję..lecz chociaż mała podpowiedź bo jak na razie to mi ręce opadają. Z Góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano 23 Sierpnia 201313 l Żarówka..led tylko przód.. A jak zmieniałes KOMFORT w ASO to niky nie podpowiedził ze mozna zmienić lamy na EU ? Przeciez maja tam wszystko
Opublikowano 23 Sierpnia 201313 l Tzn ja z tym samochodem nie byłem w ASO tylko sam moduł Mocy kupiłem bo pan mi powiedział że moduł lampy i do nich na adaptacje..a ja mam VCDS'a i sam sobie założyłem lampy i moduł i sądziłem iż VCDS to ogarnie z tego co wyczytałem na niektórych forach..a tu klapa..nawet nie wspomniał tan pan o włączniku świateł..napomknął tylko że sam moduł komfortu może być do kodowania by przyjął modu mocy bo komponent jest pod ochroną..ale nic nie kodowałem i wszystko działa prócz lamp (czerwonych migaczy)..już dostaje kota z tym samochodem
Opublikowano 23 Sierpnia 201313 l Również żałuję..tylko wątpię czy w ogóle bym się odważył gdziekolwiek nim jechać..przeglądu nie mam bo nie przejdzie z tymi kierunkami..i tylko to mnie kłopocze:confused4:..rozumiem że tak mi nie pomożesz?
Opublikowano 23 Sierpnia 201313 l Nie wiem jak podpiałes lampy i co ci działa VCDS mozna to ogarnąć , wklej to logi z KOMFORT 46 wpisz kod SECURITY ACCES 16 (22790)
Opublikowano 23 Sierpnia 201313 l Lampy mam założone UE i nic z wtyczkami nie robiłem. A co do kodowania to logi chcesz z Adaptacji czy kodowania długiego? Kurde Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem..naprawdę....
Opublikowano 24 Sierpnia 201313 l Z adaptacji bo tam trzeba przekodowac kilka kanałow Witam:wink:..te logi chcesz z jakiegoś konkretnego kanału bo mam tylko takie: Lecz rozumiem że VCDS wszystkich i tak nie rozpoznał bo jak ręcznie wpisze jakiś kanał to też otrzymuję wartości ale już bez podpowiedzi co one znaczą..Pozdrawiam
Opublikowano 26 Sierpnia 201313 l kanały od 181-200 Witam. Sprawdzałem te kanały i tylko kanał 194 jest dostępny oczywiście po wpisaniu Kodu Zabezpieczającego i wartość zapisana to 7. Lecz nie wiem co dalej z tym zrobić ponieważ VCDS nic mi nie podpowiada:kwasny:.. Przesyłam log z tego kanału, choć nie wiem czy dobrze zrobiony:wink:. Pozdrawiam.
Opublikowano 26 Sierpnia 201313 l A reszta kanałow ? sa nieaktywne ? W VCDS nie ma podpowiedzi o lampach
Opublikowano 26 Sierpnia 201313 l Właśnie ten zonk że są nieaktywne:confused4:..tylko ten jeden kanał 194 jest aktywny i ma wartość 7..
Opublikowano 26 Sierpnia 201313 l Właśnie ten zonk że są nieaktywne:confused4:..tylko ten jeden kanał 194 jest aktywny i ma wartość 7.. zrob jeszcze raz logi
Opublikowano 26 Sierpnia 201313 l Właśnie ten zonk że są nieaktywne:confused4:..tylko ten jeden kanał 194 jest aktywny i ma wartość 7.. wpisz (16017) i zrob logi Mam te logi zrobione, lecz zastanawiam się jak je wrzucić..ponieważ jest ich trochę w tym pliku tekstowym..PRTSC? (porobić zrzuty i zamieścić?)