Jump to content
IGNORED

[B6 AWX] Jakie radio do b6ki concert, chorus ??

aborygen

Recommended Posts

Witam.

Temat modernizacji dobiega końca teraz przyszedł czas na kupno radia - jakie polecacie ?? które czyta cd-ry, mp3

Nie wiem czy mają możliwość czytania z kart sd - ale raczej nie :confused4:

Myślałem jak na razie tylko o firmowych czyli concert III, chorus - chyba że macie ciekawsze propozycje łącznie z navi ale w rozsądnej cenie :naughty:

Pozdrawiam

Jeśli nie potrzebujesz navi, to najlepszym wyborem jest Symphony III, ma wbudowaną zmieniarkę na 6cd, odtwarza mp3 i naprawdę ładnie gra.

Jeśli z navi, to tutaj ogranicza Cię kasa. Z modelu B6 masz do dyspozycji RNS-D , z modelu B7 BNS 5.0 lub RNS-E. Karty pamięci czyta tylko RNS-E.

Przy montażu Symphony III będziesz musiał zmienić kosz na 2din i przerobić klimatronika. Zawsze można pomyśleć o concercie II i emulatorze zmieniarki na karty SD. Generalnie w możliwościach ogranicza cię tylko kasa i fantazja. Ja osobiście jestem zwolennikiem nie oryginalnych radii zrozumie to ten kto posłucha dobrego niefabrycznego radia i porówna z fabryką.

Jeżeli chodzi o przeróbkę to aktualnie jestem na etapie kupowania części pod 2 din - kosz już jedzie a clima będzie chyba docinana.

Oglądałem za symphony III ale obecnie nie ma go nikt w ofercie.

Co do nieoryginalnych to oglądałem pionki fajne ale 1000 zł musiałbym dać.

Co fajne to fajne i kasa też :>

Ale pionek za około 1000 pln to będzie już stacja multimedialna (używka) która ma o niebo większe możliwości niż symphony.

ha dokładnie i się teraz zastanawiam co i jak.

mam trochę czasu do namysłu i zobaczę

Warto przeglądać allegro bo czasem trafiają się fajne sztuki w dobrych pieniądzach. A co do dźwięku to nawet pionek będzie grał o niebo lepiej niż ori radio. Tylko pamiętaj przy zakupie o zaopatrzeniu się adapter i separator.

na alle są takie zabawki, jeżeli ktoś może polecić lub od razu wybić z głowy to zapraszam :hi:

rozważałem zakup symphony 3 ale cena jest wyższa niż tych poniżej :mysli:

http://allegro.pl/audi-b7-nawigacja-navigation-plus-a4-polskie-menu-i2023901557.html

http://allegro.pl/nawigacja-navi-audi-dx-a6-a4-radio-cd-dvd-tv-i2021218834.html

http://allegro.pl/nawigacja-audi-a6-a4-mapa-polski-gratis-i2011513039.html

Gość z drugiego linku pisze: "nie znam się na tym..." Chyba sobie jaja robi... odpuść sobie obie RNS-D, za tą cenę nie warto... poza tym na aukcjach widać tylko jednostki do A6, a nie do A4. BNS z pierwszego linku w sumie całkiem spoko, ale możesz ją wyrwać taniej. Jeśli chcesz nawigację, to skup się lepiej na rns-e i czekaj na dobrą okazję, bo na BNS dorwać polską mapę będzie albo bardzo ciężko, albo bardzo drogo (serwis ok. 600 zł) :confused4:

A co do jednostek takich, jak wcześniej wspomniany pajonier itp, to niby rzeczywiście możliwości duże i cena atrakcyjna, ale jednak to nigdy nie będzie wyglądało ładnie... zawsze będzie wyglądało, jak brzydka ... kupa:P

no właśnie co radio audi to audi :>

jeżeli chodzi o navi to nie musi być na 100% - nie pokonuje tysięcy kilometrów miesięcznie.

ważne żeby się ładnie wkomponowało w całość i było funkcjonalne tzn. minimum cd

[br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 08:12_________________________________________________Panie i Panowie.

Temat navi tak mi się wydaje powoli upada :(

Znalazłem na alledrogo takie coś, ma w środku już zmieniarkę więc spoko z muzą:

http://allegro.pl/audi-symphony-3-do-a4-b7-6cd-sprawdz-i2013414981.html

i do wyboru jeszcze trochę tańszy z niby navi:

http://allegro.pl/audi-b7-nawigacja-navigation-plus-a4-polskie-menu-i2023901557.html

Który waszym zdaniem będzie najlepszy ?

Dzięki za odpowiedzi

[br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 12:57_________________________________________________ok,bez pomocy kupiłem :angry: radio symphony 3 - na alle prawie 600 zł (nie wiem czy drogo czy może być ale było tylko jedno a na forum cisza).

z opinii i czytania netu wyszło że super gra - więc na to radyjko się zdecydowałem.

zostały do kupienia tylko kabelki zgodnie z danymi forumowiczów i akcja wymiany niedługo się rozpocznie.

pozdrawiam i wszystkiego naj w 2012r[br]Dopisany: 01 Styczeń 2012, 17:18_________________________________________________witam.

mam do sprzedania cały kpl składający się z kosza, radia audi chorus oraz klimatronika - wsjo 1din.

cena za całość to 280 zł.

jako że nie mam jeszcze wymaganych 100 wiadomości a chciałbym to tutaj ogłośić i zaznaczyć że nie jestem sprzedawcą części - kpl. został wymontowany i dzięki informacją kolegów z forum zamontowany nowy zestaw 2din.

dzięki i pozdrawiam

Miałeś kierownice multifunkcyją czy nie? interesuje mnie temat bo chcę przejść na 2DIN, w sumie mam już nawet graty tylko radia brak. Myślałem o Concert III a najlepiej Symphony III (trudniej dorwać) ale chcę też założyć sterowanie z kierownicy i tu pojawia się problem. Chcę bowiem założyć multikiere z B6 bo po pierwsze taniej a po drugie przekładka na B7 nie daje gwarancji poprawnego funkcjonowania airbag.

niestety nie, kierownica jest bez multi.

ja dorwałem symphony 3 na alle i naprawdę gra super (w moim przypadku już jest w drodze do naprawy :(- mechanizm zmieniarki w czasie transportu chyba się zablokował)

Witam.

Aktualnie zakończyłem projekt wymiany radia na 2 din.

Kupiłem symphony 3 - gra super :>

Efekt końcowy naprawdę super.

Dziękuje wszystkim za informacje oraz porady.