Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Gwizd Turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze swoim 2.5 tdi v6. Mianowicie jak przyspieszam to słychać gwizd turbiny a jak mam 2500 obr. i puszcze gaz to słychać takie fiuuuuuuu taki głos jakby sie odkurzacz wyłączyło. Z zewnątrz przy przyspieszaniu słychać ten świst bardzo. A poza tym mam znajomego co ma a8 2.5 tdi 2000 r. 180 KM. i jak on sie przejechał tym moim a4 to stwierdził że ono w ogóle nie jeździ w porównaniu do a8. Obydwa auta to tiptronic. Czy to oznacza padniętą turbinę. Auto ma przejechane 220 tyś. km.

Opublikowano

Witaj.Tez mam 2,5 tdi i tez slychac swist turbiny,ale dopiero jak sie otworzy okno i wylaczy radio.To fiuuuuu to norma,bo jak odejmiesz gaz,to turbina zwalnia(nie ma spalin,ktore napedzają turbo....norma).Moze byc tez tak,ze jakis przewod strzelil i pompuje czesciowo w atmosfere.Zrób logi i zwróc sie na forum z prosbą o analizę.Pozdrawiam!!!

Opublikowano

Moze byc turbina, moze byc wiskoza... dziura w dolocie. Jedz do mechanika.

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie problem polega na tym że a4 nie ma kopa na starcie do 80 km/h w porównaniu do a8. Potem idzie podobnie do a8. A i jeszcze jedno nie dam rade ruszyć w piskiem nawet lekkim. Próbowałem z wyłączona kontrolą trakcji i na tipie i na suchym asfalcie w ogóle nie zamieli kołami.

Opublikowano

Chlopie... to jak wrozenie z fusow :)

Jesli auto odczuwalnie nie jedzie, to nie katuj go i nie mierz sie z innymi... Tylko jak najszybciej jedz z nim do dobrego lekarza.

Opublikowano
  • Autor

Ja go nie porównuje jak na 1/4 mili tylko mówię że jeździłem a8 180 km i przyspiesza lepiej przynajmniej do 80. A a4 jeżdżę na co dzień i czuje że nie ma kopa do tych 80. Potem przyspiesza podobnie.