Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Alcantara zabrudzona jajkiem -czym wyprać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy czym i jak usunac pozostalosci po rozbitych kurzych jajkach na fotelu w samochodzie.

Auto to mercedes ML 2006 z alcantara.Wszystko zaschniete i nieruszane kilka miesiecy.

Opublikowano

środkiem karhera potraktuj fotel i powinno puścić potem wyciąg odkurzaczem.

Opublikowano

środkiem karhera potraktuj fotel i powinno puścić potem wyciąg odkurzaczem.

największą głupote mu potpowiedziałeś jaka istnieje tak nie wolno robic z alkantara poniewaz pozniej sie mechaci i jest taka twarde nieprzyjemna.

kolego najlepiej poszukaj jakiś środków do czyszczenia alkantary zebyś sobie jej nie zje... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wiem jak i czym czyscic skóre ale z alcantara nigdy sie nie bawilem...chyba zostanie tak jak piszesz najpierw poszukac czegos do czyszczenia choc to i tak bedzie za malo na taki balagan

Opublikowano

zadzwoń do nich www.lederzentrum.pl powinni ci podpowiedzieć jak to dobrze wyczyścić :hi: pozdro!

Opublikowano
http://www.all4auto.pl/skora-c21.html możesz też zadzwonić do Wojtka i podpytać czym to ruszyć, na 100% jakaś szczoteczka będzie potrzebna
Opublikowano

kolego mozesz spróbować środkiem o nazwie "netra". to jest koncentrat który rozrabiasz z wodą. do czyszczenia uzyj białej firanki nasonczonej w tym specyfiku.wcieraj w miejsce zabrudzenia. z normalną tapicerką działa w 100%. nie wiem jak bedzie to działac na alcantre. więc mozesz spróbowac w jakims miejscu kórego nie widac i sprawdzic jak sie to zachowuje.

Opublikowano
  • Autor

kolego mozesz spróbować środkiem o nazwie "netra". to jest koncentrat który rozrabiasz z wodą. do czyszczenia uzyj białej firanki nasonczonej w tym specyfiku.wcieraj w miejsce zabrudzenia. z normalną tapicerką działa w 100%. nie wiem jak bedzie to działac na alcantre. więc mozesz spróbowac w jakims miejscu kórego nie widac i sprawdzic jak sie to zachowuje.

gdzie to kupic ? na alledrogo nie ma a na wyszukiwarce w necie tez nie bardzo ta nazwa wystepuje

Opublikowano

Ja polecam: SONAX Xtreme pianka do czyszczenia tapicerki - Alcantara. Mozna go kupic w wielu miejscach gdzie sprzedaja chemie samochodowa. Ja kupuje w Leclercu.

Opublikowano

sonax też polecam bardzo dobra firma kuzyn na komisie używa różnych pierdół z sonax :good:

Opublikowano

ja kupiłem to w EKONAFCIE. mozesz również zapytać sie w miejscu gdzie sprzedają karchery!!! na allegro nie znajdziesz!! 5L koncentratu kosztuje jakies 80zł

Opublikowano

Nie pytaj ludzi od skór jak to czyścić bo alcantara to materiał tekstylny a nie skóra.

Coś wiem na ten temat bo miałem podobny problem ostatnio...

Naprawdę dobra rada.

Opublikowano
  • Autor

Nie pytaj ludzi od skór jak to czyścić bo alcantara to materiał tekstylny a nie skóra.

Coś wiem na ten temat bo miałem podobny problem ostatnio...

Naprawdę dobra rada.

gdzie ta dobra rada :gwizdanie:

nie pytalem ludzi od skor bo juz poradzilem sobie z problemem tzn szare mydlo + spirytus rozcienczony i 4 godziny prania/suszenia na przemian

Efekt bardzo dobry.Po kilkumiesiecznym jajku nie ma sladu.

Dziekuje za porady :)

Opublikowano

najprostrze metody okazują sie być znowu najlepsze!!! pozdro