Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Czy da się przełożyć klamkę?

kox_nwa

Recommended Posts

chodzi o nakładkę, czy cały element otwierający?

tak żeby dziurka kluczyka była po lewej bo to angol ;)

nakładkę z klamki bez zamka można przełożyć, ale jeśli chcesz wyjąć klamkę z prawej strony i przełożyć na lewą-to tak się nie da :wink4:

a gdyby tak dokupić te części od wersji europejskiej, i poprostu je zamontować? Trochę obciachowo wygląda ta dziurka kluczyka po prawej stronie:)

sama nakładka już wystarczy, żeby przykryć bębenek zamka, jeśli nie chcesz tego wymieniać :wink4:

Żeby było tak jak w europejczyku musisz założyć całe klamki od europejczyka do tego wymienić zamki na europejskie i przełożyć instalacjie w drzwiach z prawych do lewych i odwrotnie. Bębenek i nakładka od klamki bez kluczyka pasuje na prawą i lewą stronę. Do tego potrzebujesz małe ręce i dużo cierpliwości:)

wiesz co, mi chodzi tylko o to, żeby przykryć tą dziurę od kluczyka po prawej, bo to dziwnie wygląda :wallbash:

a nie zależy mi aż tak bardzo na tym, by koniecznie mieć gdzie włożyć kluczyk po lewej stronie :)

przełóż tylko nakładkę, ale musisz pod bębenkiem wyciąć trochę metalu inaczej nie założysz, bo jeden zaczep na dole jest w innym miejscu-jak przyłożysz nakładkę-zobaczysz w którym miejscu :wink4: ja mam tak u siebie :wink4: