kox_nwa 0 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 tak jak w temacie: Czy da się przełożyć klamkę prawą na lewą stronę i odwrotnie? Chodzi o klamki zewnętrzne z przodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
domjenick 18 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 chodzi o nakładkę, czy cały element otwierający? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kox_nwa 0 Posted January 3, 2012 Author Share Posted January 3, 2012 tak żeby dziurka kluczyka była po lewej bo to angol Link to comment Share on other sites More sharing options...
domjenick 18 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 tak żeby dziurka kluczyka była po lewej bo to angol nakładkę z klamki bez zamka można przełożyć, ale jeśli chcesz wyjąć klamkę z prawej strony i przełożyć na lewą-to tak się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
kox_nwa 0 Posted January 3, 2012 Author Share Posted January 3, 2012 a gdyby tak dokupić te części od wersji europejskiej, i poprostu je zamontować? Trochę obciachowo wygląda ta dziurka kluczyka po prawej stronie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
domjenick 18 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 a gdyby tak dokupić te części od wersji europejskiej, i poprostu je zamontować? Trochę obciachowo wygląda ta dziurka kluczyka po prawej stronie:) sama nakładka już wystarczy, żeby przykryć bębenek zamka, jeśli nie chcesz tego wymieniać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kox_nwa 0 Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 czyli aby zrobić to tak by nie wyglądał na UK, muszę wymieniać całe drzwi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikołaj 0 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Żeby było tak jak w europejczyku musisz założyć całe klamki od europejczyka do tego wymienić zamki na europejskie i przełożyć instalacjie w drzwiach z prawych do lewych i odwrotnie. Bębenek i nakładka od klamki bez kluczyka pasuje na prawą i lewą stronę. Do tego potrzebujesz małe ręce i dużo cierpliwości:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kox_nwa 0 Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 więc wszystko jasne. Kupię te nakładki i zamaskuję dziurę Link to comment Share on other sites More sharing options...
maverick215 0 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 klamka z lewej na prawą pasuje , zamek po prawej zostaje angielski , ale musisz dokupić zamek z miejscem na wkładke na lewą stronę wraz z klamką i gitarka , ja tak u siebie zrobiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kox_nwa 0 Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 wiesz co, mi chodzi tylko o to, żeby przykryć tą dziurę od kluczyka po prawej, bo to dziwnie wygląda a nie zależy mi aż tak bardzo na tym, by koniecznie mieć gdzie włożyć kluczyk po lewej stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maverick215 0 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 yhym to kup samą zewnętrzną klamkę od europy bez zamka i po sprawie http://moto.allegro.pl/a4-b7-b6-klamka-drzwi-prawy-przod-europa-oryginal-i1985726289.html nieważne czy prawa czy lewa cięgno się przekłada Link to comment Share on other sites More sharing options...
domjenick 18 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 przełóż tylko nakładkę, ale musisz pod bębenkiem wyciąć trochę metalu inaczej nie założysz, bo jeden zaczep na dole jest w innym miejscu-jak przyłożysz nakładkę-zobaczysz w którym miejscu ja mam tak u siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kox_nwa 0 Posted January 5, 2012 Author Share Posted January 5, 2012 i tak też uczynię Dzięki za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts