Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Radio Chorus po wyciągnięciu nie gra

Recommended Posts

Witam szanowne grono!

Zdemontowałem schowek i elegancko od tyłu wypchałem sobie radio Chorus w mojej Audi 2002 rok,bez odpinania kostek.

Od tego momentu radio nie gra,na nic nie reaguje-ciemność!

Nadmieniam iż prąd do radia dochodzi,bezpieczniki i ten przy radiu ok :embarrassed:

Proszę o pomoc!

To znaczy???

Sprawdziłem prąd wchodzący przez kostkę zasilającą radio prądem - wszystko ok!

Jak się domyślam masa jest zasilana też z kostki zasilającej radio prądem,czy bierze ją z jakiegoś innego źródła???

Na kostce zasilającej: 7 pin (+12V) zasilania; 8 pin (-) masa.

Zmierz napięcie między 7 i 8 pinem.

...przytrzymaj dłużej przycisk włączania , jeśli prund dochodzi to zapali :naughty:

Prąd na kostce zasilającej (dolnej) do radia dochodzi.Trzymałem dłużej przycisk - nie włącza się.

Wytłumaczcie mi koledzy gdzie konkretnie podłączona do mojego radia jest masa (-) ,na której kostce,no chyba że gdzieś indziej?????

Prąd na kostce zasilającej (dolnej) do radia dochodzi.Trzymałem dłużej przycisk - nie włącza się.

Wytłumaczcie mi koledzy gdzie konkretnie podłączona do mojego radia jest masa (-) ,na której kostce,no chyba że gdzieś indziej?????

Już powyżej pisałem: masa podpięta jest w tej samej kostce co (+)zasilania. 7 pin to (+12V); 8 pin to (-) masa.

Zmierz voltomierzem napięcie między 7 i 8 pinem. Jeżeli napięcie będzie, przyczyny uszkodzenia musisz szukać w odbiorniku.

I już wszystko jasne!!!

W trakcie wypychania na siłę radia od tyłu(za pomocą łyżki do kół),uszkodziłem jedną z płytek.Przerwało się parę ścieżek.Szybkie lutowanie i już jest OK!

Emulator podłączony pod gniazdo do zmieniarki CD i teraz za 290zł,na zwykłym radiu kasetowym Audi chorus mam w aucie super granie...!

Pięknie kolegą dziękuję i pozdrawiam! :hi:

Cel uświęca środki :oklaski:

Tylko po co od razu psuć radio :bicz3: