Bishop72 0 Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Hej.Jestem kompletnym laikiem w elektryczności.W moim aucie radio po wyłączeniu zapłonu nie ma napięcia,nie mogę więc zaprogramować ustawień i stacji radiowych.Znajomy elektryk zmostkował zrobiłmi mostek,radio miało napięcie cały czas,ale okazało się że wtedy nie działa zamykanie pilotem.Po rozłączeniu mostka jest ok. Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobić poprawnie.Z góry dziękuję. Romek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian12759 0 Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 witam, musisz sprawdzić jakie jest rozmieszczenie kabli w radiu i czy takie samo jest w kostce, kilka razy się spotkałem z tym że wystarczyło w kostce zamienić 2 przewody ze sobą: + po kluczyku z + stałym Link to comment Share on other sites More sharing options...
radimm 14 Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 a nie masz instrukcji obslugi radia? ja jak swoje kupilem na instrukcji podlaczenia bylo pokazane ktore kable zamienic zeby nie wylaczalo radia po wylaczenia zaplonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts