Jump to content
IGNORED

[B6 AVJ] Jak wymienić czujnik położenia pedału sprzęgła?

laki83

Recommended Posts

chłopaki tak jak w temacie jak wygląda sprawa wymiany tego czujnika?jak to tam rozebrać?duzo z tym roboty?czujnik wymieniam bo mam błąd na kompie i pojawiają sie też nadobroty przy zmianie biegów dzięki za jakąkolwiek pomoc

Czujnik położenia sprzęgła wymienia się chyba tak jak czujnik stopu przy pedale. Dużo roboty nie ma.

Czujnik położenia sprzęgła wymienia się chyba tak jak czujnik stopu przy pedale. Dużo roboty nie ma.

to znaczy?duzo rozbierania?wiem że musze zrzucić ta osłone pod kierownicą.tą dużą z tymi małymi półkami..tylko nie wiem jak to tam dalej wygląda

Kolega półka pod nogami to 3 śróbki ( po prawej stronie na dole po lewej na dole i za zaślepką bezpieczników) Później nurek pod pedał, wyciągasz wtyczke, czujnik przekręca się w prawo lub lewo (nie pamiętam) i masz go na wierzchu :)

Kolega półka pod nogami to 3 śróbki ( po prawej stronie na dole po lewej na dole i za zaślepką bezpieczników) Później nurek pod pedał, wyciągasz wtyczke, czujnik przekręca się w prawo lub lewo (nie pamiętam) i masz go na wierzchu :)

w prawo :naughty: :gwizdanie:

dzięki wielkie chłopaki :notworthy:...jutro może z tym podziałam

Witam.

A powiedz ile kosztuje ten czujnik , bo też mam go do wymiany .

no ja dałem w aso 63zł[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 22:13_________________________________________________no i czujnik wymieniony...szybko i sprawnie.a do tego duuuuuuuuuuuża poprawa.nie ma juz nadobrotów przy zmianie biegów i przedtem czasami miałem wrażenie że sprzęgło objerzdza.teraz jest idealnie

Witam.

A powiedz ile kosztuje ten czujnik , bo też mam go do wymiany .

no ja dałem w aso 63zł[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 22:13_________________________________________________no i czujnik wymieniony...szybko i sprawnie.a do tego duuuuuuuuuuuża poprawa.nie ma juz nadobrotów przy zmianie biegów i przedtem czasami miałem wrażenie że sprzęgło objerzdza.teraz jest idealnie

bardzo nas to wszytskich cieszy :good: :good: :good: