sewcio1974 3 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Witam:) Poszukuje schematu kabelka VAG na RS232. Udało mi się znaleźć schemat w którym występuje komunikacja tylko za pomocą jednej lini K. Posiadam starego laptopa z RS'em i chciałbym go wykorzystać.Słyszałem że RS-232 działa pewniej i bardziej stabilnie od USB. W związku z tym mam pytanie: Ile lini diagnostycznych potrzebuje mój samochód aby prawidłowo go diagnozować. Spotkałem się z wieloma sprzecznymi informacjami.Jedni twierdzą że interfejsy KKL są niezbędne do nowszych samochodów.Inni że linia L występuje tylko w starszych modelach. Jakie piny w wtyku VAG(A4) odpowiadają za komunikacje samochód-komputer.Wiem że na pewno pin 7 no i oczywiście piny zasilania. Czy dla Audi A4 B6 potrzebne są jakieś inne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grejf 0 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 do b6 zwykly viaken rs232... obd2 http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/kabel-z-wtykiem-obd2-maly.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewcio1974 3 Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 Bardzo dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
spanky 7 Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Witam:) Poszukuje schematu kabelka VAG na RS232. Udało mi się znaleźć schemat w którym występuje komunikacja tylko za pomocą jednej lini K. Posiadam starego laptopa z RS'em i chciałbym go wykorzystać.Słyszałem że RS-232 działa pewniej i bardziej stabilnie od USB. W związku z tym mam pytanie: Ile lini diagnostycznych potrzebuje mój samochód aby prawidłowo go diagnozować. Spotkałem się z wieloma sprzecznymi informacjami.Jedni twierdzą że interfejsy KKL są niezbędne do nowszych samochodów.Inni że linia L występuje tylko w starszych modelach. Jakie piny w wtyku VAG(A4) odpowiadają za komunikacje samochód-komputer.Wiem że na pewno pin 7 no i oczywiście piny zasilania. Czy dla Audi A4 B6 potrzebne są jakieś inne? potrzebna Ci linia K , 0 , +12V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts