Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Jak wyjąć pompę paliwa z kosza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej Audi A4 B5 wysiadła pompa paliwa dostałem sie do niej ale nie wiem jak ją wyjąc z tego kosza potrzebuje foto porade lub opis jak wyjąć

Opublikowano

Mocno, mocno przekręć w lewo i wyjdzie. Wymienialiśmy kiedyś u kumpla i duży opór stawiała ale puściła. Jak sobie przypominam to chyba stosowaliśmy jakieś dorabiane na szybko narzędzie bo ręką nie szło tego odkręcić.

Opublikowano

Samymi rękami tego nie odkręcisz, u mnie mechanik używał specjalnego klucza samoróbki, no i odkręca się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.

Opublikowano

Shit! a ja się mordowałem ręką.... no i nie udało się niestety. To ja mam teraz pytanie, bo po tej operacji mam dziwne wskazania poziomu paliwa, po nocy mam mniej niż 1/2 baku, odpalę auto, przejadę 2km poziom paliwa wzrasta, mam już połowę baku :mysli: o co chodzi? mogłem uszkodzić pływak ??

Opublikowano

Shit! a ja się mordowałem ręką.... no i nie udało się niestety. To ja mam teraz pytanie, bo po tej operacji mam dziwne wskazania poziomu paliwa, po nocy mam mniej niż 1/2 baku, odpalę auto, przejadę 2km poziom paliwa wzrasta, mam już połowę baku :mysli: o co chodzi? mogłem uszkodzić pływak ??

Tam są takie ząbki na wskaźniku paliwa i one mogły ulec uszkodzeniu. Ja miałem problem z wskaźnikiem paliwa i widać było, że ktoś jeździł głównie na rezerwie bo wytarte były ścieżki do 1/4 baku a potem były jak nowe. Wygiąłem ten wskaźnik to szoruje po tych ząbkach i jest :good: teraz dotyka obszarów gdzie wczęsniej nie miał prawa szorować.

Opublikowano

Kolego kicker ja własnie z powodu objawów takich jak u ciebie oddałem autko do mechanika. Po naprawie po miesiącu sytuacja się powtórzyła wiec pojechałem z reklamacją. Po otwarciu pokrywy zbiornika okazało się, ze cos tam ze starosci się połamało. Tak więc tylko 20zł i naprawione. Nie kosztuje to wiele a jesli ktos sam nie wie jak sie za to zabrac to polecam fachowców, bo samemu można szybciej cos zepsuc niż naprawic :hi::naughty:

Opublikowano

Dziś to rozbierałem ale nie wiem jak wyciągnąć pływak, nie wiek jak go odczepić żeby to wyjąć i obejrzeć :confused4: Wie ktoś jak się do tego dobrać ??

U mnie w okolicy są sami naciągacze więc jak zepsuje i naprawie to i tak wyjdzie i taniej :wink4:

Opublikowano

podstawa pływaka jest wsuwana z boku w kosz , poszukaj tam był chyba jakiś zatrzask a później się wysuwa go (o ile dobrze pamiętam ) :decayed:

Opublikowano

Dzięki koledzy, będę próbował ot ogarnąć na tyg. obym znalazł ten zatrzask :wink4:

• 10 lat później...
Opublikowano
W dniu 14.01.2012 o 19:24, MASATO napisał:

podstawa pływaka jest wsuwana z boku w kosz , poszukaj tam był chyba jakiś zatrzask a później się wysuwa go (o ile dobrze pamiętam ) :decayed:

Bardzo dobrze pamiętasz dokładnie jest zatrzask, odpinasz go ale wcześniej trzeba zdjąć zabezpieczenie kosza nie żadne kręcenie w lewo bo on też jest na zatrzaski jak ktoś nie miał tego w rękach to niech nie piszą głupot jak wszystko luźno już lata to delikatnie wyciągamy wszystko uważając na pływa i tyle a sama wymiana wkładu to dwie śrubki jeden wężyk i tyle ?