Jump to content
IGNORED

[B6 AVB] Brak podświetlania przycisków kierownicy i brak klaksonu

restekator

Recommended Posts

Witam

W swoim aucie mam zamontowaną kierownicę multifunkcyjną. Problem polega na tym że za pomocą tych przycisków w kierownicy nie można sterować radiem jak również występuje brak ich podświetlania. Jest jeszcze jeden problem związany z brakiem klaksonu. Ostatnio wymontowałem poduszkę powietrzną aby sprawdzić co w trawie piszczy. Na zdjęciach widok jaki ukazał się po zdjęciu poduszki

img6710ua.th.jpg

img6715l.th.jpg

a tutaj zdjęcie samej poduszki

img6718vwpi.th.jpg

Do poduszki można podłączyć tylko dwa kable jeden ma oznaczenie 8E0 971 589 D natomiast drugi to wiązka 14 żyłowa wpinana do tego białego gniazda w kierownicy i poduszce.

W samej kierownicy pozostają jeszcze 3 puste gniazda na dole, do czego one służą i co można tam podłączyć.

Wszystko co możliwie jest ze sobą połączone i teraz pytanie dlaczego przyciski nie działają niema ich podświetlenia i nie działa klakson ?

tam gdzie podłącza się tą 14 żyłową wiązkę i znajdują się 3 wole złącza jest nakleja a na niej oznaczenie

TRW Lenkradmodul B6

Star Sw V09 HWV15

Datum W 179

TRW-NR 6 1340 390 B

U mnie tez nie bylo podswietlenia juz w momencie jak kupilem auto.

Przyczyna byly zimne luty na plytce do ktorej wpina sie wtyczke od sterowania przyciskami.Wszystko na nowo przelutowalem i do dzis jest ok

Odgrzewam trochę temat

sprawidziłęm Vagiem i posiadam ten moduł 8E0 953 549 L

vag nie pokazuje żadnych

natomiast jak się wejdzie w odczyt grup to pokazuje takie coś http://zapodaj.net/b0a4cf849965.jpg.html

Witam

Klakson jest już naprawiony problem był z przekaźnikiem

Natomiast nadal przyciski multifunkcji nie działaja oraz nie podświetlają sie

VAg pokazuje kodownaie 2001

Natomiast w grupie 6 są takie oto wartości http://zapodaj.net/86217e8f5097.jpg.htm

Wie może ktoś co może być nie tak ?

Panowie podpinam sie pod temat mam taki sam problem nie dzilajace przyciski i brak ich podswietlenia w czym moze tkwic problem.