Fr0styyy. Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Hi. Dzisiaj wymontowałem licznik, bo nie mam żadnych dźwięków z buzzera za licznikiem i wariuje mi wskazówka od temperatury. Sprawdziłem ten buzzer bateryjką 1.5V i nawet nie drgnął więc wniosek jest jeden - spalony. On ma chyba 34mm średnicy więc będę musiał go wymienić. Teraz nie wiem, czy to musi być specjalny buzzer, czy taki będzie pasował (ten sam rozmiar)? Trochę dziwnie zamontowany jest na tych nóżkach, mam to całe wylutować, czy po prostu odciąć te 4 nóżki i przylutować nowy głośnik do tych 2 nóżek, które są blisko siebie a buzzer zamontować w tej "tubie" z tyłu obudowy licznika?
xDiselx Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 kolego ja u siebie mialem ten sam problem z tym glosniczkiem i przylutowalem do tych 2 co są obok siebie mozesz zastosowac jakis taki glosniczek malutki jak speaker co masz przy komputerach juz nie pamietam dokladnie gdzie go umiescilem czy z boku czy na ten stary wkladalem ale nic nie odcinalem poprostu dolutowalem nowy smiga mi tak juz ponad pol roku jak nie wiecej
Gość syllwek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Osobiście polecił bym ci sprawdź na starym ile ma Ohmów i zastosuj jakikolwiek głośniczek o tych samych parametrach.Jeśli chodzi o wlutowanie to całe nóżki wlutuj z płytki licznika.Nowy głośniczek mocujesz wedle uznania do niego lutujesz 2 kabelki a je wlutowujesz w miejsce gdzie były wcześniej nóżki buzera.
Rekomendowane odpowiedzi