haumic Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam Panowie . Wiem że pewnie znalazł bym odpowiedź przeszukując forum ale nie ma na to czasu i pozwoliłem sobie założyć nowy wątek. Mianowicie mam problem podczas dłuższej jazdy na trasie z opadającą temperaturą. Wskazówka w pewnym momencie opada do 80 stopni i po jakimś czasie wraca na położenie 90 . Stało się tak 2 razy na 700 km. Proszę o poradę co to może być .
mar_92 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 wydaje mi się ze czujnik , najlepiej by było jak byś podłączył pod kompa
MASATO Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 sprawdź wskazania temp vagiem w engine oraz instruments czy są takie same.
tomek20stencel5 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 W takim razie ja bym jeszcze poczekał aż objawy się nasilą i wtedy zaczął działać. Bo tak to ciężko będzie dojść do tego co to, chyba, że wymienisz termostat i czujnik, wtedy będzie na pewno ok.
tomek20stencel5 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dobrze mówisz, słyszałeś bajkę. Jak dzieje się tak na dłuższej trasie to ciężko będzie dojść to jest nie tak, a jak chcesz mieć święty spokój to wymień termostat i czujnik i koniec.
vudi Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 mialem podobnie, na trasie jak zimno na dworze bylo potrafilo mi podczas jazdy spasc ponizej 90. wymienilem termo (cos kolo 100zl z orginalnym plynem audi) i jest miod. zreszta gdzies na forum widzialem kiedys zdanie "termo trzyma 200tys km i do wymiany"
fecik Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 :> miałem dokładnie ten sam problem! Wymieniłem term, i po problemie! chorzów ul pudlerska 39 najtańsze-częśći.pl maja tam duzy wybór! ja kupiłęm MEYLA za 29 zł i problem zniknoł
Marko42 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 u mnie było podobnie wymiana tero załatwiła sprawę na razie po kłopocie
Rekomendowane odpowiedzi