sikszak Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam, mam radio concert 2, i audi b6 ze wzmacniaczem oryginalnym w bagażniku (nie BOSE). Jak wiadomo mój concert ma tylko jedną parę RCA (wyjścia liniowego) na tylne głośniki i suba na półce. Ja odłączyłem tylny oryginalny wzmak i założyłem inny. Przeciągnąłem zasilanie z akumulatora do bagażnika, w radiu z oryginalnych wyjść liniowych na tył dolutowałem kable z wyjściem RCA (czincze) żeby pociągnąć kable sygnałowe do nowego wzmacniacza. Minus podpiąłem w bagażniku. Wszystko działa i jest Ok Nowy wzmak daje radę stary jest nie podłączony. Przednie głośniki grają super ale są podłączone na tylnym wyjściu linowym. Mo to nie przeszkadza że nie mam możliwości sterowania z radia przód tył. Zresztą po odpięciu oryginalnego wzmaka tył mi nie gra. Grają na nowym wzmaku przednie głośniki i skrzynka basowa w bagażniku. Tyle tytułem wstępu. dzisiaj jechałem swoim autem jako pasażer z tyłu i powiem szczerze że słychać tylko uderzenia basu z bagażnika przodu nie słychać bo wiadomo kilka osób w aucie i radio grało na poziomie normalnym więc dźwięk tak nie docierał do tyłu. słychać było tylko bass, który był męczący. Mam więc pytanie. czy mogę podłączyć oryginalny wzmacniacz żeby grały tylne głośniki. Oczywiście nie odłączę oryginalnego suba bo jest zbędny ale dzięki temu z tyłu zagrają głośniki i coś będzie słychać. Dalej ie będę miał sterowania z radia przód/tył ale jak pisałem to mi nie przeszkadza. Reasumując. Czy mogę podłączyć pod jedno wyjście liniowe dwa wzmacniacze? czy coś stoi na przeszkodzie? czekam na jakieś odpowiedzi.
Mauros88 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Mozesz smialo rozpinac sygnal liniowy na 2 3 4 wzmacniacze. Jak masz juz zrobione RCA to kup sobie takie cos http://allegro.pl/rozgaleznik-rca-cinch-wtyk-2xgniazda-gold-458-i2040118136.html i rozepnij sygnal na 2 wzmacniacze.
Bromchit Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Concet II ma wyjścia liniowe na przód i na tył, tylko w przypadku aktywnego tyłu, przód nigdzie nie jest podłączony. Kostka 20pin: lewy tył pin1 prawy tył pin2 lewy przód pin4 prawy przód pin5 masa sygnałów pin3 Jeżeli podłączysz wszystkie głośniki pod wzmaczniacz i będziesz chciał, żeby radio lepiej zagrało (czyściej) to zmień kodowanie radia na Bose i podłącz pin1 do masy w czarnej 8-io pinowej kostce.
Rekomendowane odpowiedzi