smite Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam, umyłem EGR, kolektor dolotowy i przepustnice. Wszystko ładnie poskładałem. Nowe uszczelki. Teraz jest problem. Co pewien czas jest objaw jak by wypadającego zapłonu. Dzieje się to i na postoju i w czasie jazdy. Coś źle poskładałem? Charakterystyka silnika jest ok. Dynamika jak trzeba.
sebastian_marat Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 a sprawdzałeś czy egr po czyszczeniu jest szczelny, bo często się rozszczelnia i nie zamyka recyrkulacji..
smite Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dałem starą uszczelke pomiędzy kolektor i egr. Dziś wymienie na nową. Zobaczymy.
sebastian_marat Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 chodzi mi o uszczelnienie na grzybku egr
smite Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2012 Jak sprawdzić czy jest szczelny? Jak świece latarka jest delikatny prześwit dookoła.
sebastian_marat Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 zdejmij go zatkaj czymś i dmuchnij
Rekomendowane odpowiedzi