paypal Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Nie wiem za bardzo w którym dziale załozyc ten temat a ten wydał mi sie najlepszy. Musze założyc do AC blokade na skrzynie, cos w stylu bear lock czy dipol itd. Szukam jakiegos polecanego przez was warsztatu na śląsku oraz przyblizony koszt takiej operacji Z góry dziekuje za wskazówki
sosna22222 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Nie wiem za bardzo w którym dziale załozyc ten temat a ten wydał mi sie najlepszy. Musze założyc do AC blokade na skrzynie, cos w stylu bear lock czy dipol itd. Szukam jakiegos polecanego przez was warsztatu na śląsku oraz przyblizony koszt takiej operacji Z góry dziekuje za wskazówki a dlaczego od razu blokade do skrzyni?? z tego co pamietam do AC potrzebne sa dwa zabezpieczenia immo napewno masz zaloz alarm :th:
paypal Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 W dzisiejszych czasach alarm jest bezuzyteczny, pomyslałem ze jak mam wywalic 400-500zł na byle alarm to przynajmniej blokade załoze z którą bądz co bądz bedzie wiecej problemu niz z alarmem.
cadbp Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 załóż sobie alarm obsługujący szynę CAN, chyba że u ciebie nie ma, mam taki alarm jest dedykowany pod konkretny typ samochodu z kartą identyfikacyjna bez której nie odpalisz auta :th:
paypal Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A ja sie dalej bede upierał przy blokadzie Zna ktos jakies orientacyjne ceny w normalnych warsztatach ?? W audi krzykneli mi 900zł
piotrr07 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 wejdż na stronę producenta http://www.niedzwiedz-lock.pl/kontakt.php i zadaj pytanie gdzie mają najbliżej swojego przedstawiciela twojej miejscowosci z pewnością pomogą Ci. A ceny to myślę zaczynają się od 500 .-(oczywiście z montażem) w zależności jaką masz skrzynie i jaki typ blokady zostanie zastosowany
cadbp Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 koszt tego alarmu co pisałem jest 1000zł i 15% upustu w autocasco PZU to jest to zabezpieczenie wyższego poziomu :th: a blokady te podobno rozwalają przez zamrożenie zamka
Wąski Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Kiedyś miałem CLIO z blokadą....miałem bo ukradli z blokadą. Szkoda robić dziury, pomysl lepiej o ukrytny wyłczniku,lub o dobrym dodatkowym immobilaizerze :th: już uratował mi dwa razy samochód :th: możesz też poczytać http://www.a4-klub.pl/smf/all_alarm_silicon-t28985.0.html
paypal Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ten wątek czytałem. Co do blokady, robie ją dla ubezpieczyciela a przy okazji troche złodziejowi namąci. Oczywiscie odzielne odciecia zapłonu i inne myki bedą takze zastosowane
Wąski Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Tylko się zastanów czy warto robic dziury.A po zatym zabezpieczenie powinno byc dla Ciebie a nie dla ubezpieczyciela.To moje zdanie I tak zrobisz jak postanowisz.Powodzenia :th:
Rekomendowane odpowiedzi