hager84 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 witam kolegów Mam mały problem a mianowicie jak puszcze kierownice to czuje jak auto ucieka mi na prawa stronę co to może byc? ciśnienie w oponach sprowadzone, byłem wstępnie u mechanika to powiedział że najprawdopodobniej to wahacz koszt z wymiana 250 zł coś mi tu trochę nie pasuję wiec wole sie zapytać czy ta cena to w miarę. Może być jeszcze jakaś inna przyczyna że mia auto ściąga? jutro jade do mechanika
hager84 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2012 dzisiaj jade sprawdzić przed tym gosciem co odrazy powiedział ze to wahacz [br]Dopisany: 21 Styczeń 2012, 06:40_________________________________________________zbieżność ok najprawdopodobniej coś z opona albo z felgą
mgas Opublikowano 21 Stycznia 2012 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Pamiętaj o fabrycznym ustawieniu, które powoduje, że samochód ma przy puszczonej kierownicy leciutko ciągnąć w prawo (jak byś zasnął, zasłabł) samochód ma jechać do brzegu drogi, rowu, a nie na czolo.
tomasz_gti Opublikowano 21 Stycznia 2012 Opublikowano 21 Stycznia 2012 a ściąga cie bardzo czy tak powoli
hager84 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2012 jak hamuje szczerze nie próbowałem, bo ściąga na odcinku ok 50 m nie jest to gwałtowne ściąganie , może kolega mgas faktycznie ma racje
tomasz_gti Opublikowano 21 Stycznia 2012 Opublikowano 21 Stycznia 2012 jest tez tak ze każda droga ma mały spadek w stronę pobocza dla lepszego odprowadzenia wody i nie jest równa na całej szerokości. to też ma wpływ na lekkie skręcanie samochodu w prawo.
hager84 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2012 na zimowych ściągało na prawą strone a na letnich problem ustał
niuniek8101 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 zamień opony stronami albo nawet przełóż opony na felgach sprawdź wyważenie opon. Kolega miał w Mercu felerną oponę chyba strzeliła osnowa i ściągało mu cały czas kupił nowe gumy i problem ustał.
danielo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Sprawdź geometrię kół,powinno pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi